úterý 2. listopadu 2021

Prokletý kraj

 

Šumavské lesy a jejich tajemství. Kdo by nebyl zvědavý, co se zde stalo v minulosti, kdo by se nezačal zajímat o trochu temnou minulost své rodiny. Ale stále jsou lidé, kteří nechtějí, aby minulost a její tajemství vyšlo najevo.

Michaela Klevisová je známá, česká autorka, převážně detektivních příběhů. Její série s policistou Bergmanem má spousty nadšených čtenářů a nyní se rozhodla přijít s něčím novým a za mě tedy velmi podařený krok.

Malá vesnice s názvem Jelení Hora je ukrytá hluboko v temných, šumavských lesích. Nemá již mnoho obyvatel a po druhé světové válce poskytla domov několika českým rodinám z Rumunska. Sledujeme příběh mladé ženy Gerdy, která se sem vrátila po letech se svou dcerou a snaží se postavit na nohy po ošklivém rozvodu.

Na menší dovolenou zde přijela i Linda, jejíž matka se zde narodila, ale ani ona, ani babička se zde vracet nechtějí a nerady o minulosti mluví. Obě ženy se spřátelí a když Linda nalezne ve staré kůlně fotografie svého dědečka, začne se vyptávat na minulost své rodiny. Ale starousedlíci většinou mlčí a tajemství přibývá. Když je zavražděn místní, neoblíbený soused, kola osudu se nezadržitelně otáčí a dlouho střežená tajemství se samy přihlásí o to, aby konečně vyplavala na povrch.


Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.


Žádné komentáře:

Okomentovat