pondělí 8. listopadu 2021

Nezbedné příhody malého Mňouka

 


Milé příhody ze života malého nezbedného kocourka pobaví dítko každého věku.

 

Anotace:

Na jednom dvorečku žije šťastně pejsek Azor, kočka Mína, kohoutek Ryky, slepičky Koko, Kdák. A také malý mourovatý kocourek Mňouk.
Je to pěkné číslo. Co jen se natropí lotrovin!
Přesto ho mají všichni rádi.
V jádru je to totiž moc prima koťátko.

 

Mně je už delší dobu známo, že Lenka Jakešová píše krásné pohádky o zvířátkách, z každodenního života. Ani tato kniha není výjimkou. A protože jsem jí už četla s naší malou Ellí, tak musím zmínit, že příběh zaujme i takhle malého čtenáře (čerstvě 1 rok) a zabaví nejen obrázky, ze kterých je děj zřejmý, ale také příběhem. Zvířátka prostě u dětí vedou a u nás jsou kočičky a pejsci na prvním místě, takže za nás jednička s hvězdičkou. Díky této knížce, kterou mimochodem prohlížíme cca 4 měsíce minimálně třikrát denně, se malá naučila, jak dělá a vypadá sova, slepička a kohoutek, ale také třeba měsíc.



Kocourek Mňouk je opravdu nezbeda a zažívá příhody, které by klidně mohlo zažít každé malé dítko. Občas zlobí a dělá nezbednosti a také za to občas dostane vyhubováno. Za každou nezbedností následuje poučení, proč se to nemá dělat a jak to napravit. Krásná poučná pohádková knížka si získá děti každého věku. Všem ji moc doporučujeme.

 

Moc děkuji autorce Mňouka, Lence Jakešové, za recenzní výtisk.

Knihu koupíte na stránkách spisovatelky přímo zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat