čtvrtek 11. listopadu 2021

První lež

Měli vše, o čem kdy snili. Velký dům, peníze, prestiž. Ale jedno dávné tajemství je dostihlo a nyní není cesty zpět.

Když se Paul stane okresním soudcem, zdá se, že spolu s manželkou Alicí dosáhli všeho, o čem snili.

Ale při jednom návratu z práce nachází svou ženu v koupelně s mrtvým mužem a jeho Alice v ruce drží zkrvavený nůž. Paul nepochybuje o jejích slovech, že vraždila v sebeobraně a společně mrtvého muže pohřbí. Myslí si, že tím je vše zapomenuto a snaží se žít dál, bez vzpomínání na onu osudnou noc. Když se objeví Paulovi mrtví spolužáci, policie se o něj začne až příliš zajímat a vše, co mělo zůstat za hradbami mlčení hrozí, že vyjde na povrch a jejich dosavadní  život se zhroutí.

Anotace knihy První lež zněla tak lákavě, že jsem neodolala a ponořila se do čtení. Téměř 400 stran polopravd, tajemství a lží je nám vyprávěno z pohledu obou hlavních aktérů, Paula i Alice a je celkem zajímavé sledovat myšlenky každého z nich. Zde totiž na 100% platí, že ani láska někdy nestačí a každý si potřebuje zachránit holou kůži.

Psychologicky, temně laděný román autora A.J.Park je hlavně sondou do lidské mysli, která je zatížena tajemstvím, které v sobě musí skrývat. 

Mistrně vykreslené postavy, které jsou snadno uvěřitelné a zápletka, která by se, s trochou fantazie, mohla stát komukoliv z nás, to celé vytváří příběh, který vás jistě bude bavit. 

Nečekejte přehnanou akci, ani zbytečné násilí, to v knize nenajdete. Jde spíš o lidské bytí, psychické vypětí obou hlavních postav a o boj s časem. Neboť lež má krátké nohy a svědomí umí být někdy zákeřnější, než tušíme.


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Cosmopolis

Kniha:     První lež
Autor:     A. J. Park
Vydal:    Cosmopolis
V roce:   2021
Stran:    376






 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat