pondělí 6. prosince 2021

Knižíšek pro naše nejmenší

 


Přemýšlíte, co nadělit na Ježíška vašim miminkům, batolatům, zkrátka nejmenším dětem zhruba do čtyř let? No přece knihy, leporela a spousty dalších! Věřte, že čtení pro ně bude zábavou už od několika měsíců, stejně jako u nás. Stačí je k tomu prostě vést. My čteme už od bříška a poté od narození. Teď u nás tedy vedou obrázky a poznávání všeho nového, záleží zkrátka na období. Ale knížka je jediná věc, která naší Ellí zabaví na déle než dvě minuty. S knihou náš den začínáme, ale také končíme. Ráda bych vám představila ty, které by mohly být tím správným dárkem i pro vaše nejmenší…

 

Svět miminka - kontrastní leporelo

Pro novorozence tu máme leporela se základními barvami. Kontrastních leporel je několik. Toto je rozšířené o více barev, které děti začínají vidět, pro miminka od pěti měsíců.

 

MiniPEDIE - Objevujeme svět! Zahrádka

Už v minulém článku jsem zmiňovala Minipedie z nakladatelství Svojtka. A protože ty u nás stále frčí nejvíce, a dokupujeme další a další, pak bych ráda doporučila i naši nejnovější s tématem zahrádka. Najdete zde opět několik stran s hýbacími obrázky, kde se dítě naučí vyjmenovat podle obrázku například berušku, kameny, mrkev, krtka a spousty dalších. Naše Ellí už je všechny umí a miluje vyšoupávat krtka z jeho vyhrabané hromádky. Z této edice Minipedie už si brousím zuby na další kousky, například MiniPEDIE Oblečení, Noc a spousty dalších.

 

První slůvka - 18 superzvuků

První slůvka – 18 superzvuků je skvělá interaktivní kniha, kde najdete krásné ilustrace pro naučení prvních slov, včetně zvuků, které vaše dítka zaujmou.


Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.



Žádné komentáře:

Okomentovat