pondělí 6. prosince 2021

Příhody včeličky Emičky

 


Milý, laskavý a poučný příběh včeličky Emičky ukáže dětem, ale i jejich rodičům, jak to vlastně chodí v úlu u včel.


Anotace:

Víte, jak to chodí v úlu? Co všechno se musí včelka naučit, než vylétne na první kytičku?
Ne?
Tak se pěkně uvelebte a nechte si vyprávět příběh malé včeličky Emičky.

 

Tato útlá knížka je takové pohlazení na duši i pro dospělé. Mnozí rodiče se v ní určitě dozvědí něco nového ze života včel a děti se naučí, jak to u včelek chodí. S Emičkou stráví nějaký čas a prožijí si fáze včelího života. Poznají, jak jsou včelky v úlu stále zaměstnané, co dělají, jak se dorozumívají a spousty dalších věcí. Kniha je plná roztomilých ilustrací, které doprovází text a dětem se budou moc líbit. Každá kapitola je ukončená otázkami k textu, a říkankou s návodem na pohybová cvičení k ní.



Naše malá se každý den těšila na další kapitolku, a protože se nyní zajímá hlavně o obrázky, věřím, že se ke knize brzy vrátíme, aby si také přečetla, co jsou ty nepostradatelné včelky vlastně zač. Příběh je psaný zábavnou formou, srozumitelně i pro ty nejmenší, a my jsme si jí obě užily se vším všudy.

 

Moc děkujeme autorce knihy, Lence Jakešové, za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 

Úryvek z knihy:

 

Všechny včelky pracovaly až do pozdních hodin. Celou stěnu společně opravily. Večer je Terka pochválila: „Milé stavitelky, děkuji za dobře vykonanou práci. Díky vám jsou všechny včeličky v bezpečí.“ Emičce se práce stavitelky začala líbit. Pochopila, že každá dobře vykonaná práce je skutečně důležitá. Dnes Emička pomohla zachránit úl.“

 





Žádné komentáře:

Okomentovat