pondělí 13. prosince 2021

Sleduji tě

Musela začít nový život, bez něj. Musela se postavit čelem jeho dluhům, mafii i tajemnému přízraku, který ji sleduje na každém kroku. Musela začít znovu, neboť on beze slova zmizel.
 

Když se Marnie vrátí domů, její manžel Daniel je pryč. Ve váze stojí kytice, na stole hrnek s nasypanou kávou, ale už ji nikdo nezalil. Nyní, po roce, je Daniel stále nezvěstný a ke slovu se hlásí jeho dluhy z hazardu. Pod tíhou té největší hrozby se Marnie uchýlí k práci společnice a stále hledá způsob, jak dostat manželovu pojistku. Ovšem osud jí nepřeje ani v nejmenším. Bez úmrtního listu není schopna dosáhnout ani zrušení Danielova předplatného, natož pojistky. A nemůže ho ani prohlásit za mrtvého, neboť je stanovena lhůta sedm let. Marnie je zoufalá a jediným jejím přítelem v nouzi se stává její psychoterapeut, čtenářům známý Joe O´Loughlin.  Ten se se svým přítelem od policie pouští do pátrání po Danielovi, přestože se kolem něj začínají dít podivné věci. Jeho kancelář je vyloupena a jediná složka, která chybí, je ta Marniina.

Marnie začíná propadat beznaději a navíc cítí, že ji kdosi neustále sleduje. A nemýlí se. V pozadí číhá kdosi z minulosti, kdosi, kdo ji zná celý život a kolem ní začínají umírat lidé. Lidé, kteří Marnie ublížili. Ale je to opravdu ochránce, nebo jen další hrozba? A co se stalo s Danielem?

 

Michael Robotham je mistr thrillerů, překládaných v mnoha jazycích.  S každou jeho novinkou své čtenáře ujišťuje, že psát  rozhodně umí. V nejnovějším románu Sleduji tě opět dokázal, že si dokonale umí pohrát s čtenářovou myslí a umí nás zmást oklikami, které nás vede k rozuzlení a překvapivému závěru.

Sleduji tě je krimi román, u kterého pocítíte mráz v zádech a budete se ohlížet přes rameno, zda někdo nesleduje i vás. Hlavní protagonistku můžete obdivovat, s jakou odvahou čelí problémům, ale nenechte se mýlit, v této knize platí, že každý má svá temná tajemství. Pokud stále váháte nad přečtením, nedělejte to. Sleduji tě je poutavé čtení, které dosahuje vysoké laťce, kterou autor na stavuje stále výš.


Za recenzní výtisk patří můj dík Nakladatelství Moba.


Kniha:      Sleduji tě

Autor:      Maichael Robotham

Vydal:      Moba

V roce:    2021

Stran:     448

Žádné komentáře:

Okomentovat