úterý 14. června 2022

Tajemství pramenů

Měly k sobě blízko, ale poslední léta pro ni byla spíš přítěží. Teď je mrtvá a jí nezbývá nic jiného, než se vrátit do míst svého dětství a postavit se démonům, která jí nedají spát.

Když se psycholožka Jackie dozví, že její sestra, se kterou poslední léta moc nevycházela, zemřela, je jí jasné, že je nutné se vydat do starého domu, kde kdysi trávily dětství. Lexie to zde milovala, ale její nemoc ji od sestry až příliš vzdálila. Navíc ji děsí tajemné a ledové jezírko, které podle Lexie obývá duch dítěte, ale které má uzdravující moc.

Následuje skok do minulosti, do roku 1929 a jsme svědky cesty mladých novomanželů, kteří přijíždějí do brandenburského hotelu. Novomanželka Ethel velmi touží po dítěti a jezírku, ležícímu na pozemku, svěří své přání. A přestože jezírko její prosbu vyslyší, bude chtít něco na oplátku.

Jenifer McMahon není českým čtenářům neznámá. Její knihy Pozvaní, či Vermontské psycho sklidily dost čtenářského uznání, a proto byla s napětím očekávána novinka Tajemství pramenů.


Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat