úterý 14. června 2022

Kamarádi z Medového lesa

 


Dnes tu mám pro vás dvojitou krátkou recenzi na pohádkové knížky ze série Kamarádi z Medového lesa.


Anotace Ty to zvládneš, Lukáši!:

Tentokrát je to v Medovém lese velmi napínavé. Čtyři statečná zvířátka – laňka Daňka, prasátko Chrochtík, lišák Míša a mývalka Makovička – pomohou v lese klučinovi, kterému dělá potíže mluvení. Když později Medovému lesu hrozí nebezpečí, právě on je jedinou nadějí na záchranu.

 

Anotace Pojďte s námi hledat poklad:

Už několik dní bez ustání prší. Kamarádi z Medového lesa si hoví v suché skrýši, a aby zahnali nudu, nakreslí si mapu pokladu. Pak ale jejich mapa padne do rukou dětem z lesní školky. Zvířátka neváhají a pro své malé dvounohé kamarády nějaký ten poklad seženou a tím pro ně připraví napínavé dobrodružství. Nemají přitom ani tušení, že to, co je pro ně nepotřebné harampádí, může mít pro někoho jiného nedozírnou hodnotu...

 


Tyhle knížky jsou zkrátka úžasné. Máme už čtyři díly Kamarádů z Medového lesa a všechny jsou skvělé. Každý díl se dá číst samostatně, protože se vždy jedná o ucelený poučný příběh. Knihy obsahují nádherné ilustrace od Caroly Sieverding. Pohádky jsou plné různých dobrodružství, která zvířátka zažívají s dětmi. Příběhy jsou velmi milé pohlazení po duši, navíc jsou zábavné a takovým tím nenásilným způsobem hodně poučné. Zvířátka jsou roztomilá, laskavá a vždy přemýšlí, jak dětem pomoci. Navíc některé díly dokonce obsahují recepty na různé dobroty, na kterých si v příbězích děti pochutnávají.

Kamarády z Medového lesa si zkrátka zamiluje každé dítko, to mi věřte. Zkuste pořídit jakýkoliv díl a nebudete zklamaní, určitě pak budete chtít koupit další.

 

 

Moc děkujeme nakladatelství KAZDA za recenzní výtisky.

Knihy koupíte zde a zde.





Žádné komentáře:

Okomentovat