pondělí 14. listopadu 2022

V příboji pochyb

Mysleli jste si, že příběh Jany Eyrové znáte? Nemůžete se víc mýlit, v této knize vám dokážeme, že láska mladé vychovatelky a bohatého majitele panství se může stát i dnes.

Mladá scenáristka Jane po několika neúspěšných pokusech najít si práci, dostává nabídku od miliardáře Evana Rochestera, aby doučovala jeho dceru. Tajemstvím obestřené sídlo, uhrančivý majitel domu a záhadná smrt jeho ženy, jejíž tělo se nikdy nenašlo. To vše Jane fascinuje, o to víc, když se do záhadného Evana zamiluje.



Novodobé zpracování podle románu Charlotte Brönteové je zdařilým počinem, k jehož napsání autorce nechyběla kuráž. Každý, kdo tento román zná, a já věřím, že nás bude velká spousta, bude tuto knihu zaručeně srovnávat s originálem.
 Stupňující napětí spolu s trochou duchařiny, záhada mrtvé ženy, za života stižené mnoha psychickými problémy, spolu s něžnými city hlavních postav , nám dávají dokonale propracovaný příběh, který se čte velmi lehce. Souhlasím s označením psychothriller, i když námět tomu neodpovídá. Jde o pátrání po ženě, zahalené tolika tajemstvími, opředené velkou lží, že napětí by se dalo krájet. A přesto prvky romantiky jsou středobodem románu a dávají celé knize ten správný náboj.





Lindsay Marcott dokazuje, že vedle producentování celovečerních filmů, umí zaujmout i knižní formou. Můžeme jen doufat, že kniha V příboji pochyb nebude její jediná vydaná v českém jazyce.











Za  recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Cosmopolis

Kniha:       V příboji pochyb
Autor:       Lindsay Marcott
Vydal:       Cosmopolis
V roce:      2022
Stran:        400



Žádné komentáře:

Okomentovat