pondělí 21. srpna 2023

Liška Šiška v cukrárně

 


Liška Šiška nás opět vezme s sebou za dobrodružstvím, které bude tentokráte hodně sladké. Proč? No protože s ní navštívíme cukrárnu a možná budeme péct také dort.

 

Pohádka se odehrává na Den Dětí. Adélka jde s maminkou, tatínkem a liškou Šiškou do cukrárny na pohár, poté je v plánu pouť a zábavný den na náměstí. Rodinka spěchá, aby stihli pestrý program, a paní cukrářka zamyká obchod. Ale kdo to zůstal sedět v křesílku? Adélka zapomněla v cukrárně její milovanou, plyšovou lišku Šišku. Ta si musí poradit se vším, co tajná zákoutí tohoto místa skrývají. Kdo asi peče dorty? Jak se dělá pohár nebo kafíčko? Může liška ochutnat horkou čokoládu? A kdo jí pomůže ten nepořádek okolo uklidit? Liška Šiška si v cukrárně určitě najde nové kamarády…

 



Veselá, báječná, zábavná, poučná, plná dortíků, čokolád a obživlých hraček. Taková je tato pohádková knížka. A víte, z čeho mám největší radost? Díky této knize, začala naše Elli konečně poslouchat a chce předčítat. Lišku Šišku jsme museli přečíst celou pětkrát dokola, jak se jí líbila. A to zkrátka mluví za vše.

Knížka je krásně ilustrovaná, kapitolky jsou krátké, děj je pro děti zajímavý a chytlavý. Celá naše rodina si pohádku moc užila a nejspíš se k ní budeme vracet stále dokola. „Maminko, přečti ještě Lišku Šišku,“ slyším teď každý den a radost z toho máme obě dvě.

 

Moc děkuji nakladatelství BAMBOOK za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 








Žádné komentáře:

Okomentovat