čtvrtek 15. února 2024

Zbrklík a pekelné Vánoce

 


Další báječná dobrodružství čertíka Zbrklíka a jeho pekelné rodiny zkrátka musíte mít!


Zbrklíkovi a čertidlu Tadeášovi přibyla do party další lumpice, Zbrklíkova malá sestřička, čertice Treperenda. Spolu tvoří pekelnou trojku, a na další neplechy se nemusí dlouho čekat. Jednoho dne otevřou bránu a do pekla se zatoulá dopis Ježíškovi. Tajemný dopis od jednoho pozemského kluka, ve kterém si přeje něco pod stromeček. Jakmile čertí parta zjistí, co to znamená, také zatouží slavit Vánoce. Ale nikdo v pekle vlastně netuší, jak se takové Vánoce slaví. Navíc, do pekla přece nechodí Ježíšek, to je jasná věc. Jak tedy udělat přípravu, výzdobu a jak to vymyslet s dárky? Tady teprve začíná to pravé, kouzelné vánoční dobrodružství.

 

Vtom přiskotačily dvě malé čertice Treperenda a Madla, každá si stoupla z jedné strany Lucifera. Jako na povel ho zatahaly za plášť a sborově zaprosily: „My bychom chtěly taky Vánoce, jako je má ten kluk z dopisu.“ A upřely svá očka na vládce pekel. Lucifer jen vykulil oči údivem, ale čertice se nedaly a pokračovaly: „Prosíííííím.“(…)

Letos tak budou v pekle historicky první pekelné Vánoce!

 

 


Vánoční dobrodružství malého čerta Zbrklíka jsme si úmyslně nechaly až po Vánocích, abychom si je tak nějak prodloužily a užily si tu atmosféru ještě koncem ledna. A udělaly jsme dobře, Ellí si čtení moc užila, ptala se na podrobnosti, prohlížela stránky a říkala, jak je to hezké, že mají čertíci také Vánoce. J

Toto je vlastně třetí díl o čertovi Zbrklíkovi, ale vy, co jste o předešlých knihách neslyšeli, musíte vědět, že určitě nemusíte číst předešlé, pokud nechcete (ale já věřím, že je dokoupíte, protože jsou prostě báječné a děti je milují). Díly na sebe nijak nenavazují a dají se číst klidně samostatně. Pohádku jsme si zkrátka s Ellí užily, moc jsme se pobavily a ty nádherné ilustrace jsou opět dokonalé. Mnozí z vás víte, že autorka Sandra Dražilová Zlámalová je naší nejoblíbenější spisovatelkou dětských knížek a my vlastníme všechny. Vracíme se k nim často a mnohokrát během roku, protože jsou všechny skvělé. A už se těšíme na další, které se připravují.

 

Moc děkuji nakladatelství BAMBOOK za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.







Žádné komentáře:

Okomentovat