čtvrtek 15. února 2024

Emička a její přátelé

 




Další příběhy včeličky Emičky a jejích přátel jsou tu!

Včelička Emička je pilná včelka. S kým se během létání z květu na květ asi potkává? S jakými zvířátky se seznámila a co se od nich dozvěděla?







 

Jetel? Jetelíček? Tak to já poletím s tebou,“ nadchla se Emička a vznesla se. Evžen ji okamžitě následoval. Při letu si začali oba vesele prozpěvovat:

„Jetelíčku, jeteli, stali jsme se přáteli.

Usedneme na tvůj květ, sladký z tebe bude med!“

Sotva dozpívali, ocitli se na louce plné jetelových květů. Oba usedli a pustili se do díla. Evžen si stále ještě pobrukoval. Nektaru bylo plno! A jakého! Panečku, to byla pochoutka.

 


I když jste třeba nečetli předešlou knihu Příhody včeličky Emičky, klidně si tento díl můžete přečíst samostatně, na předešlou nijak pevně nenavazuje. V tomto díle už je Emička veliká a zažívá spousty dobrodružství, když létá z květiny na květinku a potkává při tom ve světě mnoho nových přátel a kamarádů. Seznámí se například s čmeláčkem Evženem, motýlem Vavřincem nebo mšicí Agátou.

Pohádka je zábavná a velmi poučná, dokonce i dospělí se v ní mohou dozvědět něco nového. A co je důležité pro malé neposedy? Na konci každé kapitolky najdete říkanku a k ní pohybové činnosti, které je po čtení zabaví a ještě dlouho si budou rýmovat například básničku:


Čmelák v trávě bručí,

že mu v břiše kručí.

Na jetel se posadil,

tvářičky si osladil.

Na jeteli sosá,

nektar z květu mlsá.

„Je ho tady dost a dost,

Mlsám, mlsám pro radost!“

 

 

Moc děkuji za recenzní výtisk autorce knihy, Lence Jakešové.

Tuto krásnou pohádkovou knížku koupíte zde.









Žádné komentáře:

Okomentovat