pondělí 19. června 2017

Červnové recenzní pro Jani


Dorazily dva nádherné recenzní kousky. Obě mají skvělé obálky a obě jsou naprosto odlišné. Tam pojďme se podívat blíž.

Recenzní výtisk z Knihcentra a já jsem na něj moc zvědavá.

Deník z Guantánama


Tři roky po svém zadržení začal psát Sláhí deník, ve kterém popisuje svůj život před tím, než zmizel v americké vazbě, „svoji nekonečnou cestu světem“ plným věznění a výslechů a svůj každodenní život guantánamského vězně. Jeho deník není jen živou ukázkou justičního omylu, ale i hlubokým osobním pojednáním, děsivým, temně humorným i překvapivě laskavým. Deník z Guantánama je dokumentem velkého historického významu, zároveň je však poutavým a nesmírně odvážným čtením.



Novinka letošního léta dorazila z Dobrých knih a já doufám, že bude stejně dobrá jako první kniha této autorky, Dívka ve vlaku.

Do vody

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…

2 komentáře:

  1. Do vody mě tak láká díky obálce, ale recenze nejsou zrovna dvakrát pozitivní. No, uvidím, až konečně někdy přečtu Dívku ve vlaku, jestli mě autorčin styl osloví. Každopádně se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže přečteno, recenze bude brzy. Už teď můžu říct, že Dívka ve vlaku byla lepší.

      Vymazat