středa 14. června 2017

Nové přírůstky z Dobrých knih

 
Záměrně jsem nenapsala recenzáčky, protože né všechny jsou recenzní výtisky. Víš, že tě miluju jsem si vybrala jako odměnu a rovnou si jí vezmu na dovču jako oddychové letní čtení. Upozornila mě na ní Míša z Knižního deníčku a mě hned zaujala obálkou. Jednosměrná jízdenka mi už delší dobu zdobí knihovničku, ale nebyl na ní stále čas. A teď ten pravý přišel. Budu na ní psát recenzi právě pro Dobré knihy :-) . Dívky z trajektu je klasický recenzáček. Po této knize jsem pokukovala hned co vyšla a stále nevěděla, jestli do ní jít. Dobré knihy rozhodly :-) A já moc děkuji :-) Teď už si tyto krásky pojďme představit v anotacích:



Dívky z trajektu - Lone Theils
 
Novinářka Nora Sandová má zálibu ve sbírání starých kufrů, a když jeden obzvláště podařený exemplář objeví v malé anglické vesničce, ani ve snu by ji nenapadalo, že krom nového úlovku dost možná natrefila i na pořádného sólokapra. Na těch starých polaroidových fotografií, které z něj vypadnou, se jí totiž od první chvíle něco nezdá… A pak si konečně vzpomene: ta dvě děvčata na fotkách jsou přece ty holky z dětského domova, co se před několika lety beze stopy ztratila na trajektu z Kodaně do Anglie! Když navíc na kufru objeví jmenovku, jež avizuje, že toto zavadlo dříve patřilo známému sériovému vrahovi Billu Hixovi, pustí se do pátrání v dávném případu, který nebyl nikdy vyřešen. Vynikající temná prvotina, která hned po vydání atakovala první příčky dánského žebříčku bestsellerů.
 
 
 
 
Víš, že tě miluju? - Estelle Maskame
 
Na léto v Kalifornii se Eden vůbec netěší. Strávit ho má totiž v nové rodině svého otce, kterého už tři roky neviděla. Prázdniny by měla prožít s třemi nevlastními bratry a novou „matkou“ – lidmi, které vůbec nezná a ani netouží poznat. Na největší komunikační problémy naráží s Tylerem, nejstarším z bratrů. Nevyzná se v jeho divoké povaze, nemůže vystát jeho drzý pohled a ego vyšší než kopce v Beverly Hills. Pořád na něj ale někde naráží a čím víc poznává jeho svět nekonečných večírků a her, při kterých se porušují pravidla, tím víc jí zajímá. Začíná ztrácet hlavu pro lásku, která je zakázaná…

DIMILY je zkratka tvořená z prvních písmen názvu prvního dílu trilogie Did I Mention I Love You? Autorka Estelle Maskameová má obrovskou fanouškovskou základnu a její série se ve světě stala fenoménem. Ve Velké Británii se DIMILY trilogie zařadila do žebříčku pěti nejlepších young adult knih všech dob.



Jednosměrná jízdenka - Katy Yaksha

Autobiografický inspirativní román o cestě nejen za znovu nalezením ztraceného já se odehrává v prostředí úchvatného Říma a na jednom malém ostrově na jihu Itálie.V období, kdy ostrov vrní zimní autentickou náladou, tajemnou atmosférou, v tichu, v poklidném tempu obyčejných rituálů, kdy máte možnost přiblížit se k jeho duši, k duši těch, kteří se narodili do jeho náruče, i k té své.Kniha plná obzorů bez limitu a hlasu moře vás zavede do kouzelných míst, očaruje náhodnými setkáními, zapojí do rozhovorů o pravém smyslu života, o opravdovém štěstí, o lásce.Osloví každého, kdo se chce ve svém životě dostat pod povrch, za to, co je běžné, mimo zaběhlé stereotypy.Kdo se odváží za hranice vlastních obav a omezení a touží se napojit na svou pravou cestu.Stát se sám sebou a jít přímo za tím, o čem si sní.Bez kompromisů, s rozzářenýma očima a s radostí malého dítěte, kterému, protože už zase začalo věřit, padají do klína splněná přání jako hvězdy na noční obloze.



7 komentářů:

  1. Krásně kousky, Verůůůů:-) Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Miško :-* Jsem zvědavá na tu letní :-)))

      Vymazat
  2. Hezké kousky :-) Na Dívky z trajektu od Dobrých knih také čekám :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Víš že tě miluju vypadá fakt lákavě! Ať se knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuju :-) Určitě dám vědět jaká byla :-) :-)

      Vymazat
  4. Jsem zvědavá, jak se ti budou líbit Dívky z trajektu :)

    OdpovědětVymazat