sobota 7. října 2017

Není kniha jako kniha - Spinalonga

Nedávno jsem si založila Instagram. Moje dospělá dcera prohlásila, že je to divné, že ona ho nemá a já ano. Nevím, co mi tím chtěla říct. Ale k věci. Projížděla jsem fotografie všeho, co mě zaujalo a samozřejmě jsem šmírovala slavné osobnosti. K tomu přece Instagram taky je, nebo že bych to jenom špatně pochopila?
Každopádně jsem objevila Saal-digital a ti měli zajímavou nabídku. Vytvořit si fotoknihu a zrecenzovat ji. A protože jsem v létě navštívila báječnou a nádhernou Spinalongu, neváhala jsem.


Na jejich stránkách najdete vše, co k vytvoření vaší fotoknihy potřebujete. Návod je velmi jednoduchý a nápadů a šablon najdete nepřeberné množství.



Vybrat si rovněž můžete samozřejmě formát, rozhodnete se sami, zda vaše vzpomínky budou ve tvrdé vazbě, nebo dáváte-li přednost měkké, fantazii se při tvoření meze nekladou. Je to vlastně velmi jednoduché, vším vás provede podrobný průvodce.





Netrvalo to ani týden a já měla hotovo. A nevycházela jsem z úžasu. Nebyla to má první fotokniha, kterou jsem kdy vytvořila, ale rozhodně patří k těm lepším. Papír je lesklý, tvrdý, působí jako fotografie a barvy jsou neuvěřitelně syté a dokonalé. 
Známe to všichni, vrátíme se z dovolené, na CD si stáhneme ty mraky fotek a už se na ně nikdy nepodíváme, tak to prostě chodí. Ale tohle si Spinalonga na Krétě rozhodně nezaslouží a jsem ráda, že jsem ji mohla uchovat v knize. Přece jen - knihy jsou mému srdci blízké, stejně jako tajemná Spinalonga.





2 komentáře:

  1. Monika7/10/17

    Viděla jsem naživo a fotokniha je naprosto luxusní! Vypadá skutečně jako od profesionála, teď mám na mysli provedení, nicméně fotky si s profesionalitou fotoknihy rozhodně nezadaly. Moci mít mezi jednotlivými fotkami i ve stejné míře text, nikdo neuvěří, že se nejedná o knihu s ilustracemi vydanou ve standardním nákladu jednoho z běžných nakladatelství ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochlebovačko :D Ale je fakt krásná, takovou kvalitu jsem nečekala.

      Vymazat