středa 22. srpna 2018

Ty letní noci


 
Skvělé letní čtení, ať už na pláž, na chatu nebo na balkon. Tento báječný letní příběh z ostrova Korfu si rozhodně užijete úplně všude. A pokud hledáte ideální knihu na dovolenou, pak je Ty letní noci ta správná volba!
Imogen přijíždí se svým bratrem Harrym na řecký ostrov Korfu. Ovšem ne na dovolenou, jako mnozí, ale proto, že její bláznivý bratr vzal všechny své úspory a koupil zde restauraci. Šok po příjezdu je obrovský. Místo restaurace na ně čeká ruina zarostlá plevelem, s vymlácenými okny a ne jedním mrtvým zvířetem uvnitř. O humorné situace zde není nouze, ale i přesto začíná jít do tuhého. Když se ještě ke všem potížím objeví u taverny bohatý Řek Panos a chce tavernu koupit, Imogen se chystá kývnout okamžitě. Harry se ale podniku nechce za žádných okolností vzdát. Je do této změny v životě zapálený a sálá z něj nadšení. Také Imogen postupně kouzlu ostrova začíná propadat. Zářící skaliska, jemný bílý písek, azurové moře…  A kdo je vlastně tenhle sexy mladý milionář? Má tělo jako Adonis, tmavé oči a dlouhé řasy mu září na dálku, ona od něj nemůže odtrhnout svůj pohled… Jak se rozhodne a jak všechno dopadne? Zvládnou s bratrem otevřít tavernu bez potíží? Dá Imogen přednost srdci, rozumu nebo svému snu?
 
Imogen se málem rozplakala. Dezolátní venkovní stav restaurace nebyl ještě ničím ve srovnání s chaosem vevnitř, kde to vypadalo, jako by tudy někdo projel tankem. Všechno bylo buď pokryté prachem, nebo rozbité – nebo obojí – a to byl jenom hlavní sál. Do kuchyně by snad bylo lepší nechodit bez skafandru. Než otevřela ledničku, zacpala si nos a skoro se pozvracela, když našla zplesnivělé brambory s půlmetrovými klíčky, vykukujícími z jedné z potravinových skříní. Horní patro bylo úplně prázdné až na zdechliny jakýchsi tvorů, jejichž mrtvými těly byla posetá celá kachličkovaná podlaha.
 
Myslím, že mohu hrdě zvolat: „Miluju Mandy Baggot.“ Opravdu. Přečetla jsem všechny její knihy, ona je prostě úžasná, skvělá a její romány jsou podle mého lepší a lepší. Vánoce v Paříži byly takové pozvolné, občas se v ní objevily zdlouhavé pasáže, ale Opravdově, šíleně, řecky už taková nebyla. Kniha byla skvělá, zábavná, letní, čtivá. A Ty letní noci? No ta je ještě lepší! Vtipná, úžasná a hlavně je v ní srdce, to je poznat. Mandy Řecko prostě sedne a je vidět, že tuhle zemi miluje stejně jako já.
 
Pokračování recenze čtěte zde na webu Dobrých knih.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat