sobota 4. srpna 2018

Údolí mrtvých



David Raker a jeden z jeho prvních případů. David Raker, stále se vyrovnávající se smrtí své ženy. David Raker, vyhrávající nad dalším bezprávím. David Raker a další skvělý příběh.





Musíme se odprostit od toho, že knihy Tima Weavera čteme vlastně pozpátku, od jeho nejnovější knihy po ty první. Potom si užijeme příběh, který se nám zaryje pod kůži a nenechá nás spát. Přesně to totiž autor s námi dokonale umí. 
Údolí mrtvých patří, dle mého, k jeho nejlépe napsaným knihám. Příběh, který nám autor předložil tentokrát, je opět postaven na pátrání po zmizelém. Tentokrát jde o mladou dívku, jejíž zmizení policie dávno přestalo zajímat. Mladá Megan měla spoustu tajemství, za kterými se skrývají všechny odpovědi a je na Davidovi, aby se po jejich stopách vydal. Pátrání ho zavede až do tajemného lesa, kterému místní přezdívají Údolí mrtvých a k masovému vrahovi, který je ale víc než sto let mrtvý. Právě zde pohřbíval své oběti, které ale nikdy nalezeny nebyly a vše nasvědčuje tomu, že za zmizením Megan by mohl stát jeho příznivce.
Kolik toho má pachatel na svědomí? A opravdu se odpověď skrývá v lese, který nahání hrůzu i samotnému Davidovi? Navíc se zdá, že pátrání po Megan uvízlo na mrtvém bodě ještě z jiného důvodu a indicie směřují do samotných policejních řad.
Opět Davidovi půjde o život. Setkává se s Colmem Haleym, známém z jeho dalších knih, který sám v sobě nosí trauma, se kterým se ještě nenaučil žít. Jak moc si ti dva dokážou pomoci, se musíte dočíst sami. A věřte mi, bude to jízda.


Já jsem si tentokrát opravdu přišla na své. Bez skrupulí, bez zbytečné omáčky a kudrlinek, přímo na věc. 
Tim Weaver dokázal ve své knize skloubit akční scény, drama, napětí spolu s jemností osobního života hlavního hrdiny. Ten se stále musí potýkat se steskem po své ženě, i když naproti přes ulici je žena, která by mu v zapomnění dokázala pomoci. 
Údolí mrtvých řadím mezi jeho nejlepší díla, protože jsem se nenudila ani stránku. Tajemný les mě uchvátil, neboť se považuji za mírně zvráceného člověka, který vyhledává ponuré místa a libuje si v nich. Takže tady jsem si opravdu přišla na své. Musíte posoudit sami, zda se i vám Údolí mrtvých dostane pod kůži.

Děkuji Mystery Press za poskytnutí recenzního e-booku.
Autorkou fotografií je Kateřina Kohoutová

Kniha:    Údolí mrtvých
Autor:     Tim Weaver
Vydal:    Mystery Press
V roce:   2018
Stran:   496

Žádné komentáře:

Okomentovat