čtvrtek 18. října 2018

Samuel a Hortenzinka


 
Příhody a dobrodružství skřítků a zvířátek
 

Pojďte se se mnou podívat do báječné zahrady plné víl, skřítků a zvířátek, kteří tu zažívají neobyčejná dobrodružství…
V tomto pohádkovém příběhu se seznámíte s vílou Hortenzinkou, která žije v chaloupce pod květinou hortenzií, a jejím přítelem mlokem Samuelem. Žijí na zahradě za plotem u velké chaty s hodnými lidmi. Ale nebydlí tu sami, na zahradě u fialek má pelíšek víla Violka, u konvalinek víla Konvalinka, u maliníku panáček Malinda a ostružiníku panáček Ostružinda. V trávě žije ještěrka Zeminka, koník Kuliferda, ropucha Růženka a spousty dalších zvířátek. Zažívají různá dobrodružství a vy si můžete přečíst, jak to vypadá, když pořádají závody, večerní slavnosti nebo se rozhodnou uspořádat lampionový průvod.
 


„ Ropucha Růža se nejprve rozhlédla po ostatních přihlížejících a vážným hlasem pronesla: „Vážení, cením si toho, že jste prokázali čest staré ošklivé ropuše a můžu zahájit dnes již třetí závod v pořadí. Jak již dávno všichni víte, jsem naprosté nemehlo a sportovní antitalent, což v mém případě znamená, že jsem schopná s tou bobulí i někoho zastřelit nebo tady s ní něco můžu zničit. Radši tedy poodstupte ode mě dál, než se trefím do někoho z vás.“

Ke konci svých slov udělala, jak bylo jejím zvykem, docela legrační ksichtík. Kolem ní propukl smích.“

 
Pohádka je nejen zábavná, ale i poučná. Učí děti různým věcem, například, že bylinky jsou dobré na všechny možné nemoci, poznávat různé druhy kytiček a také pomáhá porozumět méně známým nebo cizím slovům, která jsou v textu označena tučně. Vše v ději krásně, nenásilnou formou vysvětlí a vaše dítko se zároveň i učí při čtení novým věcem. V příběhu se také  děti dozví o dobrých a špatných vlastnostech, těch je zde opravdu hromady.
 
Kniha je nádherně ilustrovaná Dagmar Ježkovou, která pohádkový svět vystihla dokonale. V příběhu najdete také mnoho skutečných fotografií zvířátek a rostlin, můžete třeba vidět, jak vypadá skutečný mlok, užovka či bylinka echinacea.
 
Samuel a Hortenzinka je ideální pro rodiče, kteří čtou dětem před spaním nebo přímo pro malé čtenáře, co milují pohádkový svět skřítků a víl.  Je srozumitelně, čtivě napsaná, je propracovaná, zábavná a vaše děti bude určitě bavit si ji číst a přitom poznávat nové věci a to přímo na fotografiích.
Také vás zajímá, jak to vypadá, když si v zahradě víly a zvířátka uspořádají například soutěžní den plný sportování, dobrého jídla a pití? Pak musíte nahlédnout do zákoutí vaší zahrady nebo si přečíst tuto krásnou knihu! Určitě stojí za to.
 
A vy se můžete těšit, příští týden vyhlásíme soutěž hned o
tři výtisky této nádherné pohádky. Sledujte nás!
 
 
Moc děkuji autorce Yvoně Bednarové a Albatrosmedia.cz za recenzní výtisk.
 
 
Knihu koupíte zde nebo v každém dobrém knihkupectví.

 
 

 
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat