pátek 23. listopadu 2018

Advent s dětmi


Nedávno jsem narazila na krásné video. O tom, jak my, dospělí, strašně spěcháme s přípravami na Vánoce a nemáme na nic čas. A přitom zapomínáme, že Vánoce, a vlastně celý předvánoční čas by měly být o těšení se, klidu a hlavně o dětech.
Pojďme se na chvíli zastavit a věnovat se jim. Nemusíme napéct kila cukroví, abychom se jím pak chlubili na sociálních sítích. Dům také můžeme vyzdobit spolu s nimi, jsou kreativní a jejich výzdoba bude vycházet přímo ze srdce. Prostě pojďme si ten Advent užít s našimi dětmi. Mám pár nápadů, jak jim být blíže a přitom stihnout všechno.
V krásné knížce Adventní čas nalezneme spoustu návodů na adventní věnce a jinou výzdobu – děti budou nadšené a vy si to určitě lépe užijete. Další výjimečnou knihou jsou Vánoce z babiččina kapsáře. Obsahuje i babiččin balíček pro výrobu krásných vánočních ozdob, které můžeme vytvořit s dětmi, jako jsou třeba jmenovky na stůl, vánoční stromeček, nebo malý Betlém. Pro šikovné dětské ručičky je určena i kreativní sada Vánoce – Sváteční dílna.
Pokračování článku naleznete na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat