středa 14. listopadu 2018

Právě teď nás baví



Zajímá vás, čím právě teď v redakci žijeme? Jaké knihy u nás momentálně vedou? Jaké příběhy nás za poslední měsíc zaujaly a nedáme na ně dopustit?

Přečtěte si pravidelný článek, v němž se snažíme doporučit knihy, které se nám opravdu moc líbily a rozhodně si zaslouží vaší pozornost. Ač některé z nich nejsou moc známé, jsou prostě skvělé a měly by být čtené. Máte rádi romantiku, toužíte odhalit dávné rodinné tajemství, chcete si přečíst rodinnou ságu z dob druhé světové války? Chtěli byste se podívat na ostrov Curacao? Nebo vás snad berou zombíci? Máme tu výběry různých žánrů, takže myslím, že si určitě vyberete to pravé pro vás…
 
 

 

Novinka od nakladatelství Brána mojí nejoblíbenější autorky Moniky Wurm je prostě síla. Četla jsem jí s bijícím srdcem a zatajeným dechem.  Opět, protože všechny Moničiny knihy jsou prostě skvělé. Ale tahle je nejtemnější, obsahuje nejvíce bolesti, zla a bohužel poukazuje na krutou realitu arabského pekla. Příběh je složený ze střípků skutečných událostí a vám určitě vyrazí dech. Je strašné, že se tohle v našem civilizovaném světě ještě děje! Kniha rozebírá současné problémy naší společnosti. Poukazuje na utiskované ženy a dívky, které jsou brány hůř než dobytek a pro muže se provinily pouze tím, že jsou ženy. Popisuje skutečnosti ve válkou zmítané Sýrii a praktiky Islámského státu, které jsou opravdu děsivé. Je zde běžné týrání, znásilňování dětí a žen, zabíjení je na denním pořádku, zotročení či zohavování žen jakbysmet. Takže prosím, přečtěte si tento krutý příběh, lidé by ho měli znát a vědět, co je v těchto částech světa na denním pořádku…

 


Tymiánové dopisy je nádherný, tragický, ale zároveň i veselý a romantický román, který si rozhodně zaslouží více pozornosti. Nevím, jestli je příběh skutečný, klidně by mohl být, každopádně jeho historická fakta skutečná jsou. Tajemství malované krabičky na koření, starého deníku a dávných dopisů ve vás probudí všechny smysly, tak jako u mě. V knize je kus naší historie, o které jsem netušila, jak moc byla krutá. Popisuje temnou stránku arménské genocidy na Kypru, utrpení, mučení, rozdělení rodin… Obrovské doporučuji!

 

 
Mrtví kráčí po zemi 1 - Život v ráji - Martin Štefko

Apokalypsa na zemi. Zombíci všude kam se podíváš. A mezi nimi si už nějakou dobu kráčí Kovboj. Sám, s jedinými cíly - najít Stephena Kinga a splnit si svůj limit - zabít deset tisíc nemrtvých. Zatím je na necelých osmi tisících. „Slušný číslo na jednoho bejvalýho účetního.“ Jednoho dne se však ocitne v nebezpečí a je zraněný, v bezvědomí… Když se probudí, je uprostřed osady, kde žije komunita lidí, dokonale skrytých před hrozbami nového světa. Místo se jeví jako ráj na zemi. Ale Kovbojovi se tu přece jenom něco nezdá. Kde je háček? Co se děje za zdmi domů? Co oni vědí a on netuší? Může vůbec existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi? Kdo má rád zombie horory či  postapokalyptické příběhy, ten si určitě přijde na své.



Pokračování článku čtěte zde v magazínu Dobrých knih.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat