pondělí 10. prosince 2018

Máme to rádi zdravě


 
 
Znáte Břicháče Toma? Nedávno mu vyšla tato nejnovější kniha a opravdu stojí za to! Pokud  milujete recepty a kuchařské knihy, pak by vás mohla potěšit tato Tomášova kniha, kde sestavil spolu se svojí manželkou zdravé recepty pro celou rodinu, které lze denně používat v běžném životě. Všechny jsou bez mouky, droždí, cukru a jsou jednoduché na přípravu. Vše je z dostupných surovin, které seženete v každém obchodě.
 
Anotace:
Nová kniha Břicháče Toma "Máme to rádi zdravě" vám opět přináší spoustu nových originálních receptů do vaší kuchyně. Jednoduchá, zdravá, a přesto výborná jídla, na kterých si pochutná celá rodina. A hlavně, tento způsob vaření vás začne bavit! Celá kniha je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní vše od snídaní, přes svačiny, polévky, obědy, večeře až po zdravé mlsání.
 
Tato kuchařská kniha bude denním pomocníkem pro každého, kdo chce trošku zdravěji vařit, najdete v ní inspiraci na nové recepty, když už nevíte coby. Je krásně zpracovaná, ke každému receptu je fotografie, která vás navnadí. Kniha je rozdělená do sedmi částí: Snídaně, Svačiny, Polévky, Obědy, Večeře, Zdravé mlsání a Pečivo.
 
V části Snídaně najdete recepty jako například: Jáhly se švestkami, Jablečné rýžové placičky či Banánové lívance. V části Svačiny jsou to: Salát ve skle, Rýžová frittata, Výborný svačinový chlebíček atd. Polévky jako: Rychlá minestrone, Brokolicovo-avokádový krém a spousty dalších. V ostatních kategoriích jsou recepty na jídla: Kuře na olivách a citronu, Odlehčené bramboráky, Špenátové kuře, Bábovka, Čoko pomerančový nářez, Cottage bulky a hromady dalších receptů. Jak už u mě určitě víte, než napíšu recenzi na kuchařku, ráda si vyzkouším alespoň dva recepty. Tentokráte to byla Tvarůžková smršť a Zdravá sekaná. Dopadlo to takto:
 
 
 
 
Tvarůžková smršť je pomazánka z olomouckých tvarůžků, je výborná. A Zdravá sekaná je na fotografii zde:
 
 
 
 
 
 
A ta, musím říct, měla opravdový úspěch. Manželovi hrozně chutnala a dokonce jsem mu jí zabalila studenou do práce. Je výborná! Určitě si jí udělejte. Brzy se chystám na Odlehčené bramboráky. Což je verze klasických bramboráků, místo mouky jsou v nich ovesné vločky a pečou se v troubě.
 
Máme to rádi zdravě je zkrátka velice propracovaná kuchařka, se skvělými a jednoduchými recepty pro celou rodinu. Je to okamžitá inspirace ze zdravé kuchyně pro všechny mlsouny a určitě si jí oblíbíte, tak jako já. Doporučuji všemi deseti!
 
 
 
Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.
 
Knihu koupíte zde.
 
 
 
 
 
 
 

2 komentáře:

  1. Ouuu to vypadá dost dobře. Hned třeba to Květákové kari asi potřebuju vyzkoušet. :-O

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas Betty. :-) Na to kari se taky chystám :D

      Vymazat