neděle 9. prosince 2018

Vždycky je to manžel

 Jako hvězda na thrillerovém nebi....Vždycky je to manžel je srovnatelná s nejlepšími thrillery letošního roku.

Celý příběh začíná na univerzitě, na společném pokoji tří dívek, které se staly nerozlučnými přítelkyněmi. Kate, Aubrey a Jenny, každá jiná a přesto je osud spojil dohromady. Jejich univerzitní život je plný bujarých večírků, alkoholu a drog. Každá z nich se vyrovnává se svým životem po svém. Kate je nádherná dívka z bohaté rodiny, která to ale ve svém soukromí jednoduché nemá. Aubrey se potýká s nelehkým vztahem k matce, chudé servírce, která záhy umírá a nechává Aubrey samotnou. Jenny je šprtka, kterou jsem neměla ráda od prvních stránek. Ale jedna na druhou nedají dopustit. Až do osudného večera. A opět jde o cosi, co se opakuje ve stovkách knížek - o lásku. O chlapce, který tragicky umírá a osudy všech tří dívek se od té chvíle začíná ubírat jiným směrem.
Následuje skok do doby o dvacet let později. Každá z nich je více či méně úspěšná, ale stále je pojí přátelství, i když velmi křehké, poznamenané děsivým tajemstvím. 
Tajemství, které se jedna z nich rozhodne vyzradit celému světu a zničit tím životy všech tří. Někdo musí zaplatit a někdo musí zemřít. Umírá jedna z přítelkyň a podezřelým se stává její manžel, jehož život je v troskách. Ale opravdu je to manžel? Nemohla ji zavraždit jedna z přítelkyň, aby byla navždy umlčena? Kdo je tady viníkem a kdo obětí?

Já říkám rozhodně ano! Ano příběhu, který už byl mnohokrát napsán, ale tento je jedinečný svou syrovostí a přímočarostí. Michele Campbell předložila knihu, která má sice trochu pomalejší rozjezd, ale nutí číst a otáčet stránky rychleji a rychleji. Pomalu nás vtahuje do svých stránek, sledujeme životy tří dívek, jejichž životy se nakonec ubíraly jiným směrem, než jak by si přály a jak jim jedna jediná osudová chyba nakonec život zničila. Pokud jste četli trhák loňského roku Žena v okně, či Za zavřenými dveřmi, je tento thriller šitý přesně pro vás. 

Děkuji Nakladatelství Mystery Press za poskytnutí recenzního e-booku.
Autorkou fotografií, použitých v recenzi, je Kateřina Kohoutová.

Kniha:     Vždycky je to manžel
Autor:      Michele Campbell
Vydal:     Mystery Press
V roce:    2018
Stran:     384

Žádné komentáře:

Okomentovat