středa 30. ledna 2019

Zlomené duše



Mary Há, Mary Há, mrtvá Mary Handová, dávno v zemi pohřbená. Šálí, vábí kamarádky, nepouštěj ji dál!
 
Vynikající, poutavý, napínavý duchařský román, který vám nedá spát! Obsahuje vlastně všechno, co dělá příběh zajímavým. Dávné tajemství, starý opuštěný dům, rozplétání minulosti, vraždy a duchy. Mrazivé, čtivé, skvělé!
V roce 1950 se v internátní škole plné odložených či nechtěných děvčat setkaly v jednom pokoji čtyři dívky. Katie, Cecile, Sonia a Roberta. Staly se z nich nejlepší přítelkyně. Každá má svá tajemství, temnou rodinnou minulost a důvod, proč je sem rodiče poslali. Postupně si začnou svá tajemství svěřovat a zjistí, že jedna z nich zažila něco mnohem krutějšího než ostatní. Vypravují si, baví se a snaží se čelit místnímu duchovi. Mary Handové, která bloudí po pozemcích školy od nepaměti. Všichni o ní vědí, včetně učitelek, a proto obyvatelé internátu žijí v neustálém strachu. Tento strach se mnohonásobně zvýší, když jedna z přítelkyň pokoje 3C záhadně zmizí…
Další dějová linie je z roku 2014, talentovaná novinářka Fiona přišla před dvaceti lety na pozemku zchátralé opuštěné internátní školy o sestru. Byla krutě zavražděna a Fiona se snaží přijít na to, zda byl viník, který sedí ve vězení, opravdu ten pravý. Zároveň se chystá napsat reportáž o rekonstrukci tohoto starého internátu, ale během jeho oprav je na pozemku nalezena mrtvola. Fiona začíná rozkrývat temný příběh z minulosti, a zároveň současnosti…
 
Mary Há, Mary Há, mrtvá Mary Handová, dávno v zemi pohřbená…
Rychleji, rychleji! Nesmí tě chytit!
Šálí, vábí kamarádky…
Stromy vepředu prořídly a mýtinu, kde leželo hřiště, ozařoval perleťový jas půlměsíce.
Nepouštěj ji dál!
Dívce hořely plíce a z hrdla se jí vydral vzlyk. Nebyla připravená, nebyla. Ani přes všechno, co se jí přihodilo – nebo právě proto. Krev jí zběsile tepala v žilách a pošramocené tělo dál běželo jako o život. V jediné vteřině ji osvítila temná pravda: že to všechno bylo marné. Vždycky věděla, že nestvůry existují. A že jsou tady. Dívka pohlédla do tmy a vykřikla.
 

Přátelé, tohle byla vážně pecka. Já mohu s čistým svědomím prohlásit, že toto byla nejlepší duchařina za poslední rok. Konečně! Těchto příběhů je na trhu tak žalostně málo a Zlomené duše jsou spolu se Zimními lidmi možná ty nej duchařiny, co jsem četla. Tomuto románu nechybí absolutně nic. Je záhadný, nadpřirozený, napínavý, temný, děsivý, obsahuje více než šedesátileté tajemství, internátní školu, z níž je později zchátralý, děsivý dům, plný nástrah a strašidelných zákoutí. Dále jsou zde tajemné vraždy, okolo kterých se rozplétají napínavá rodinná tajemství.
Simone St. James píše výborně a já se určitě podívám po jejích dalších knihách, i když jsem koukala, že zatím v Čechách žádné nevyšly. Škoda, to by mělo nakladatelství určitě napravit. Já totiž volám: „Více takových knih.“ Milovníci napětí a duchů si zde přijdou na své. Nejednou mi při čtení naskočila husí kůže a já si představovala to děsivé zchátralé sídlo, nápisy na zdech a stojící Mary Há v rohu… Neustále jsem si opakovala děsivou říkanku: „Mary Há, Mary Há, mrtvá Mary Handová, dávno v zemi pohřbená…“ Také vás z ní mrazí? Mě tedy ano. Určitě si přečtěte tuto knihu, dám za ní ruku do ohně!
 
Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.
Zlomené duše koupíte zde.
 
 
„DOBROU NOC, HOLČIČKO…“
 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat