pondělí 18. března 2019

Nejtemnější úsvit


 
„Klacky a kamení způsobí zranění, slova mi však neublíží.  Kecy!“


Páni. Tedy tohle mi nedělejte, takové infarktové konce uprostřed toho nejdůležitějšího. Kdy že má vyjít další díl Nejjasnější soumrak? Prosím, a doufám, že to bude co nejdříve!

Charlotte se stalo to nejhorší, co se může matce přihodit – když se na vteřinu podívala jinam, kočárek s jejím půlročním synem zmizel. Je tomu deset let a chlapec je stále pohřešovaný. Charlotte neustále trpí a snaží se svůj život přežívat. Věnuje se pouze své práci, je z ní úspěšná lékařka, ve svém oboru vyhlášená. Odmítá ale léčit děti, protože prostě nesnese být v jejich blízkosti. Její srdce je neustále roztříštěné na tisíce kousků a ji celou, jakoby pohltila temnota. Jenže pak potká Portera Reese, který má dvě děti a jeho velmi vážně nemocný syn potřebuje její pomoc. Porter s Charlotte se sblíží, ale i přes to Charlotte nedokáže malému Travisovi pomoci…

 



Klacky a kamení způsobí zranění, slova mi však neublíží. Kdokoli tuhle říkanku vymyslel, je nestoudný lhář. Slova jsou často tou nejostřejší zbraní ze všech a dokážou vyvolat ty nejsilnější emoce, jaké člověk může prožít.
„Jste těhotná.“
„Je to kluk.“
„Váš syn bude muset podstoupit transplantaci srdce.“
Klacky a kamení způsobí zranění, slova mi však neublíží. Lži.
Slabiky a písmena nemusí být sice hmatatelná, ale i tak vám mohou zruinovat celý život rychleji než kulka z pistole. Dvě slova. Jen to stačilo, aby mi z oblohy zmizelo mé jediné slunce. „Je pryč.“ Na deset let mě pohltila temnota. Nakonec to byla čtyři slova, která dala mému životu naději na další úsvit. „Ahoj, jsem Porter Reese.“

 



Uffff. Tohle bylo velice vážné a smutné téma, u kterého jsem mnohokrát během čtení plakala. Popis emocí, citů, lásky, ale také bolesti, beznaděje, ztráty a té černé temnoty mě úplně rozebral na kousíčky. Po dlouhé době jsem kvůli knize ponocovala, protože se od ní prostě nedalo odtrhnout. Je strašně čtivě napsaná, napínavá a neustále se zde něco děje. Ani chviličku jsem se nenudila a hltala každou řádku. Musím sice říct, že závěr jsem od začátku tak nějak tušila, ale jak vše bylo popsané, zamotané a tak strašně emočně vypjaté, to se nedá popsat. Ach bože! Vážně síla. Trošičku mě tedy naštvalo, v jaké chvíli byl závěr a jak kniha skončila, ale já doufám, že další díl Nejjasnější soumrak bude brzy, protože ho musím okamžitě mít a přečíst si ho! V románu jsou nečekané zvraty, napětí a zápletky, které si mě absolutně získaly.

Nejtemnější úsvit s vámi sestoupí na samotné dno lidské existence, a když už se vám bude zdát, že jste z pekla vystoupili, tak vás opět stáhne s sebou do absolutní temnoty!

 

Moc děkuji KNIŽNÍMU KLUBU za recenzní výtisk.

Kniha vyšla v nakladatelství IKAR.

Nejtemnější úsvit koupíte zde.
 
 
 
 

6 komentářů:

  1. Anonymní18/3/19

    Skvělá recenze, o knize jsem vůbec nevěděla, budu se na ní muset pořádně podívat a pořídit. :-)))) Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Wau, skvelá recenzia, kniha ma veľmi zaujala, takže ďakujem za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Kniha je opravdu skvělá a stojí za to. :-)

      Vymazat
  3. Lituji že nemohu hned sehnat druhý díl,je to opravdu užasná kniha a musíme čekat tak dlouho na druhý díl.To nám příště nedělejte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ten konec byl infarktový. Těším se moc. Je to opravdu síla. :)

      Vymazat