úterý 26. března 2019

Tajemství živých

Dvě ženy, každá s sebou vláčí temné břemeno smutku a starých tajemství. Jedna stojí na straně zákona a druhá má za sebou v minulosti něco, co by se neměl nikdo dozvědět...

Mladá Abigail má ve svém životě vše. Je maminkou malinké Izzy, manžel je milující a vše se zdá zalité sluncem. Až do chvíle, kdy malou Izzy někdo unese a Abigail musí bojovat proti temným tajemstvím, které zanechala za sebou v minulosti. Kdosi ale stojí proti ní a hrozí ji zničit. Ji, i její nově nabyté štěstí v podobě šťastné rodiny.
Vyšetřování únosu se ujímá policistka Robyn, která se do služby vrací po téměř roční pauze, kdy se vzpamatovávala ze smrti svého milovaného snoubence. Pomáhala svému bratranci v detektivní agentuře, kde jí byl přidělen případ zmizelého učitele hudby. Který ovšem před svou ženou a celým světem skrýval temnou stránku svého já. Co se s ním stalo? Byl snad unesen, nebo se stal obětí svého koníčku, který je opravdu na hraně zákona?
A co mají tyto dvě záležitosti společné? Únos dítěte a hudební mág? Otázek je víc než dost a najít odpovědi nebude snadné, jde o čas a každá minuta se počítá.


Tajemství živých je celkem kvalitní detektivní román. Nemůžu říct, že jde o thriller, neboť těch jsem přečetla víc než dost a tady něco malinko chybí. Nejde o samotný příběh, ten je kvalitně propracovaný a dotažený do nejmenších podrobností. Jde spíš o to, že některé pasáže jsou na můj vkus malinko zdlouhavé a chvílemi jsem se přistihla, že netrpělivě otáčím stránky, kdy už se bude dít něco zajímavého. 
Autorka bohužel nepřišla s ničím závratným a novým. Opět hlavní hrdinka, která má za sebou trauma, ze kterého se musí nejdříve dostat a k tomu mu pomůže jen velký případ.
Tato kniha je prvním dílem z nové série Robyn Carterové a pevně věřím, že díl od dílu bude lepší, neboť velký potenciál na stránkách určitě je.
Posuďte sami, zda se Carol Wyerová mlže řadit mezi mistry thrilleru.


Žádné komentáře:

Okomentovat