Jde zde především o výrobu věcí (crafting), farmaření, redstonové obvody a vstup do jiných dimenzí. K dalším návodům patří příkazy a příkazové bloky, které se využívají v různých dobrodružných mapách nebo na serverech. Minecraft má 5 herních módů. Při vytváření nového herního světa (mapy) si hráč volí herní mód z nabídky. Vybrat lze pouze jeden z těchto tří: survival (přežití), hardcore (hra s jedním životem) a creative (tvořivá hra). Zbylé dva módy (adventure – dobrodružná hra a spectator- divák) je nutné nastavit jiným způsobem, jako např. pomocí konzole multiplayerové hry.

Dokonce jsem četla v některých knihách, že Minecraft pomáhá autistům, díky hře se učí komunikovat s okolím a zároveň si osvojují některé zvyky z běžného života. Hra je pro ně poučná, zároveň zábavná a důležitá. Chcete si něco o tomto fenoménu přečíst? Ať už tipy na hraní, různé módy, průvodce Minecraftem či tipy pro rodiče dětí hrající tuto hru? Pojďte se s námi inspirovat výběrem toho nejlepšího o Minecraftu.

Začínáte tuto hru teprve hrát a potřebujete poradit jak přežít v tomhle tajemném světě? Pak si určitě pořiďte Minecraft – Začínáme hrát, najdete v ní vše potřebné. Další skvělý rádce je Minecraft – Staň se mistrem. Najdete zde praktické tipy a triky, jak rychle a efektivně hru začít, ale také jak si pomocí správných strategií a postupů tuto geniální hru dokonale užít.


   



Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.