úterý 14. května 2019

P. S. Nesnáším tě





„P. S. Nesnáším tě. A tentokrát to myslím vážně.“



Maritza je servírka v kavárně, jednou obsluhuje totálně arogantního a nesnesitelného Isaiaha. Shodou náhod se potkají znovu tentýž den, když mu nabourá auto. Isaiah je naštvaný a opět celkem nepříjemný, ale nějak se to stane a je další den s Maritzou na koncertě jedné skupiny. Později se Maritza dozví, že je Isaiah voják v Afghánistánu a za týden odjíždí na další misi. Co se mezi nimi může stát během těchto sedmi dní? Jejich životy se otočí vzhůru nohama, ale stále se nesnáší. I přesto si, když Isaiah odjede, píší dopisy. Dokáže vzdálenost něco změnit?
 


D


   rahý Isaiahu,

Před osmi měsíci jsi byl jen voják, který měl být nasazen v boji, a já jen servírka, která ti přinesla palačinku zadarmo a doufala, že si nevšimneš, jak moc jsi mě zaujal. Ale ty sis všiml. Než jsi odjel, strávili jsme spolu týden, který obrátil naše životy vzhůru nohama, rozloučili jsme se osmý den a na poslední chvíli si vyměnili adresy.

Všechny dopisy od tebe mám schované, tvá slova se rychle stala mou vírou. Před pár měsíci ses ale odmlčel, a po tom všem jsi měl včera tu drzost nakráčet do kavárny a předstírat, že jsi mě nikdy v životě neviděl. (…)

Servírka Maritza

P. S. Nesnáším tě. A tentokrát… to myslím vážně.

 



Přátelé, tak tohle se mi moc líbilo. Kniha mě samozřejmě upoutala svou obálkou (koho ne, že jo? J) a anotací psanou jako dopis. Skvělé! Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala a ještě něco navíc.

Román jsem měla přečtený za dva dny, protože se prostě nedalo odtrhnout! Příběh je čtivý, chytlavý, lehce vzrušující, reálný a návykový. Místy je drsný, místy sladký, romantický, ale také bolestný. Jednoduše skvělý.

Kapitoly se střídají z pohledu Isaiaha a Maritzy. Část knihy je psaná jako dopisy a to mám moc ráda. Isaiah mě ze začátku štval svým přístupem, takovou tou zasmušilostí a odstupem ke všemu. Ale za polovinou knihy si to u mě vyžehlil.

P. S. Nesnáším tě jsem si moc užila. Je to román o přátelství, lásce, válce, sebeuvědomění a prozření.  O objasnění vlastních priorit a o tom, že je důležité zjistit, co od života chceme. K tomu kapka erotiky a je tu báječný new adult román s krásnou obálkou. P. S. Nesnáším tě mě prostě získal od první řádky.

 

Moc děkuji nakladatelství BETA za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.


 


 


 

 

4 komentáře: