čtvrtek 4. července 2019

Na psí uši


Romantický příběh samotářského Marka, jeho psa Bena a ztracené modelky Valerie. Román plný lásky, hlavně té psí, s krimi zápletkou, je ideální čtení na léto.

Marek kdysi objevil štěně přivázané v lese ke stromu. Od té doby uplynulo pár let a Ben s Markem jsou nerozlučná dvojka, rozumí si i beze slov. V sousedství však žije Helena, která se živí chovem drobného zvířectva. A tak Marek často řeší Beníkovy průšvihy. Občas zakousne kachnu nebo slepici a sousedka Hela je dost naštvaná. K pejskovi i jeho páníčkovi se chová dost nevraživě. Mezitím Ben najde v lese opuštěnou modelku Valerii a Marek se do ní zakouká na první pohled. Během chvilky však žena zmizí a po pár dnech se opět objeví na prahu Markova domu, potřísněná krví… Co se stalo? Kdo je vlastně tahle Valerie? Dokáže jí Marek milovat, i přesto, že se s Benem nesnese?

Lumpe! Nech kočku na pokoji a jdeme domů! Valerie potřebuje telefon a něco teplýho do žaludku.“ Předstíral, že mu poslouchání vůbec nejde. Paličatý pes! Co si o něm Valerie pomyslí? Oznámil jí, že to do hodiny a půl zvládne, ale takhle se to zbytečně protáhne. Ben asi po třetím okřiknutí opustil kočku, ale začal běhat po poli v kolečkách jako splašený. Dost se rozdivočel. Našel starý pytel a táhl ho až k domu, kde ho zavřel do kotce.
„A zůstaneš doma, než se vrátím““
Ben smutně zakňučel a pustil se do kousání psí tyčinky, kterou dostal jako menší bolestné.

 


Kniha má 174 stran, takže jí budete mít za chvilku přečtenou. Já jí dala za dva večery a moc jsem se bavila. Na psí uši je opravdová oddechovka, klidně na léto, při které nemusíte přemýšlet, zasmějete se, pobavíte a odpočinete si.

Držela jsem Markovi palce, aby si vybral tu správnou ženu a fandila jeho psímu příteli Benovi. Protože on to všechno věděl. Pes pozná hodné i zlé lidi, to víme už dávno. Román má krásnou obálku, je lehce napsaný, čte se rychle a svižně, děj tak nějak „odcejpá“ sám. Vy ani nebudete vědět jak, a budete na konci příběhu. Proč? Protože je prostě čtivý a oddechový. Myslím, že každý, kdo má rád příběhy ze života, pejsky a romantiku, si zde přijde na své.

 

Moc děkuji autorce knihy, Petře Nachtmanové, za recenzní výtisk.

Knihu koupíte za skvělou cenu například zde.

 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat