středa 3. července 2019

Spolek nemrtvých holek


Pokud hledáte zábavné letní čtení o mladých, které je absolutně originální, protože je plné čarodějnic, kouzel a zombie, pak si rozhodně přečtěte Spolek nemrtvých holek!

Na Fairmontské  střední během pár dní zemřou za podezřelých okolností hned tři studentky. Policie případ uzavře s tím, že se jedná o sebevraždy. Ale Mila ví, že její nejlepší kamarádka Riley by sebevraždu nikdy nespáchala. A už vůbec ne v té hnusné smradlavé řece, která by jí zničila její platinové vlasy. Protože se Mila a Riley dřív věnovaly čarodějnictví, Mila se rozhodne, že svou kamarádku kouzlem přivede zpět mezi živé, aby společně vypátraly vraha. Kouzlo však trošku pomotá a přivede mezi živé také zbylé dvě zemřelé – June a Daytonu. Holek bývalé spolužačky, které zaživa obě čarodějné kamarádky nesnášely. Odlišným lidem a outsiderům dělaly ze života peklo. Prostě bohaté, namyšlené princezny s nosem nahoru. Bohužel ale všechny tři „nemrtvé“ trpí ztrátou paměti a nepamatují si, kdo je zabil, ani žádné podrobnosti ze dne jejich vraždy. Všechny mají pouze týden na to, zjistit kdo to byl, protože pak kouzlo vyprchá a ony se vrátí zpět do svých hrobů. Začíná neuvěřitelná jízda plná kouzel, přeměn v zombie, odhalující tkáně, ale také lásky a honu na vraha tří dívek.


V denním světle vypadá její mrtvolné tělo opravdu hrůzostrašně – jedno z jejích tmavých očí snad každou chvíli vypadne z důlku, modřiny na krku se slily do duhy z děsivých barev – i přesto se přinutím usmát se na ni tak srdečně, jak mi jen můj vnitřní strach dovolí.
Otočí se, zavolá na ostatní a pak tryskem vyrazí dolů ze schodů. Za ní se vynoří Riley a June a obě se snaží pohybovat tak rychle, jak jen jim to jejich poranění dovolí. Z Rileyina levého zápěstí vyčnívá zlomená kost, která zaskočí zpátky ve chvíli, kdy vkročí na uschlou trávu na konci příjezdové cesty. Junin krk se celý zavlní, když seskočí z verandy.

 


Tak tohle tu ještě nebylo! Spolek nemrtvých holek je velmi originální román o přátelství až za hrob (a to doslova!), o lásce, ale hlavně je plný kouzel, novodobých čarodějnic a živých mrtvých.

Mila zde s nemrtvými přítelkyněmi řeší problémy každého teenagera, ale zároveň se snaží, i za pomoci kouzel, najít jejich vraha. Hlavní hrdinky jsou vtipné, sarkastické a vše berou s nadhledem. Při čtení jsem se báječně bavila, ale zároveň měla i husí kůži. Zápletka je překvapivá a rozhodně by závěr nikdo netipoval. Spolek nemrtvých dívek je tak odlišný a tak jiný, originální, prostě skvělý!

Tohle není jenom obyčejná young adult kniha. Sice je o náctiletých, co chodí na střední školu, ale přečíst si ji může každý, kdo má rád zombie, nemrtvé, čarodějnice, kouzla či coveny. Spolek nemrtvých dívek je prostě jízda, přátelé a já se bavila od začátku až do konce.

 

Moc děkuji nakladatelství JOTA za recenzní výtisk.

Knihu koupíte za skvělou cenu zde.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat