sobota 27. července 2019

Země příběhů - Srážka světů


 
Velkolepé finále je tady. Poslední (šestý) díl pohádkové série Země příběhů je tu! A opět akční na každé stránce…

Brána mezi světy se otevřela a všechny postavy ze Země příběhů mohou volně vstupovat do naší reality. Alex je navíc očarovaná a zmizela. Conner a jeho přátelé Karkulka, Máša, Žabák a ostatní, se ocitnou v New Yorku a musí vybojovat bezpečí pro celý náš svět. Dokážou vyhrát válku s padouchy z pohádkového světa? Podaří se čarodějnicím, Sněhové královně, Morině, Mořské čarodějnici a ostatním zloduchům ovládnout náš Mimosvět? Povede se Connerovi obnovit rovnováhu a pořádek mezi lidským a pohádkovým světem?


Samozřejmě že čarodějnice pečou nějaký hnusný plán,“ přidala se Karkulka. „Jsou to čarodějnice – co jiného byste od nich čekali? Nepřekvapilo by mě, kdyby s tím měla něco společného ta koza, co unesla Kvida! Ztraceňáci a já jsme ty zmizelé děti objevili u ní ve sklepě – Morina je nejspíš unesla proto, aby schválně vzbudila mezi čarodějnicemi strach z pronásledování a aby měly důvod začít plánovat převrat! Vsadím se, že za vším stojí ona!“

 


Srážka světů krásně celou sérii uzavírá. Úvod je zajímavě napsaný, dá nám nahlédnout do daleké budoucnosti. Více prozrazovat raději nebudu. Co mi možná trošku vadilo, že v druhé polovině se v podstatě jen bojuje a je až moc akční. Ale to k vyústění děje a záchraně světů prostě patří.

Země příběhů je opravdu jedinečná pohádková série, kde potkáte krále Artuše, Robina Hooda, Sněhovou královnu a vašimi nejlepšími přáteli se stanou Karkulka, Ztracení chlapci a Petr Pan z Nezemě či víly z Paláce víl. Budete bojovat se zlými čarodějnicemi a prožívat všechna dobrodružství spolu s Connerem a Alex.


 

Nádherně popsaný kouzelný svět vám vezme dech a já věřím, že si tuhle sérii zamilujete. Je úžasná a prostě stojí za to. Je to báječná jízda, na které se rozhodně nudit nebudete! A jestli jste Zemi příběhů koupili svým dítkům, neváhejte se začíst s nimi, je to opravdu pohádková zábava.

 

 
 
 
Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.
 
 
 

4 komentáře:

  1. Když vyšel první díl, tak jsem to strašně chtěla. Ale pak jsem sledovala, jak přibývají díly a vzdala jsem to...

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si pamätám, že keď vyšla prvá časť v angličtine, bol okolo toho taký malý rozruch. Kamarátka mi ho požičala a hoci som bola skeptická, keďže Colfer je v mojich očiach herec, spevák a možno tanečník, tak nakoniec som bola veľmi milo prekvapená. A síce som ďalej v sérii nepokračovala, tak ma stále prekvapujú tie pozitívne názory na sériu. Zjavne by som ho nemala škatuľkovať ako písajúceho herca, ale rovno ho šupnúť medzi autorov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, píše opravdu výborně. Všechny díly stojí za to. :)

      Vymazat