čtvrtek 12. září 2019

Má prázdninová knihovnička aneb co jsem přečetla během léta



Zajímá vás, co čteme u nás v Knihy na cestách? Jak a kde čteme? Pro mne je léto takovým „slabším“obdobím,  protože mám hodně aktivit i venku, na rozdíl od zimy, že ano. Nejraději čtu večer v posteli, ale pokud mám čas, otevřu si knihu i na lehátku na zahradě, pod jabloní. Během prázdnin jsem přečetla 17 knih. V tomto článku bych vám ráda představila zejména ty, které mě nadchly, ale i takové, které jsme ještě v předešlých článcích ještě nezmínily.

Na psí uši – Petra Nachtmanová
 
 
Romantický příběh samotářského Marka, jeho psa Bena a ztracené modelky Valerie. Román plný lásky, hlavně té psí, s krimi zápletkou, je ideální čtení na léto. Marek kdysi objevil štěně přivázané v lese ke stromu. Od té doby uplynulo pár let a Ben s Markem jsou nerozlučná dvojka, rozumí si i beze slov. V sousedství však žije Helena, která se živí chovem drobného zvířectva. A tak Marek často řeší Beníkovy průšvihy. Občas zakousne kachnu nebo slepici a sousedka Hela je dost naštvaná. K pejskovi i jeho páníčkovi se chová hodně nevraživě. Mezitím Ben najde v lese opuštěnou modelku Valerii a Marek se do ní na první pohled zakouká. Během chvilky však žena zmizí a po pár dnech se opět objeví na prahu Markova domu, potřísněná krví… Co se stalo? Kdo je vlastně tahle Valerie? Dokáže jí Marek milovat i přesto, že se s Benem nesnese?
 
 
Spolek nemrtvých holek – Lily Andersonová
 
 
Pokud hledáte zábavné letní čtení o mladých, které je absolutně originální, protože je plné čarodějnic, kouzel a zombie, pak si rozhodně přečtěte Spolek nemrtvých holek! Mila zde s nemrtvými přítelkyněmi řeší problémy každého teenagera, ale zároveň se snaží, i za pomoci kouzel, najít jejich vraha. Hlavní hrdinky jsou vtipné, sarkastické a vše berou s nadhledem. Při čtení jsem se báječně bavila, ale zároveň měla i husí kůži. Zápletka je překvapivá a rozhodně by závěr nikdo netipoval. Spolek nemrtvých dívek je tak odlišný a tak jiný, originální, prostě skvělý! Tohle není jenom obyčejná young adult kniha. Sice je o náctiletých, co chodí na střední školu, ale přečíst si ji může každý, kdo má rád zombie, nemrtvé, čarodějnice, kouzla či coveny.
 
 
Kazatel – Honza Vojtíšek
 
 
Středověk, přítomnost, kruté vraždy, exorcismus, temnota… to vše je výborně napsaný horor Kazatel z pera českého autora Honzy Vojtíška. Kněz Řehoř žije v roce 1476 na faře u Holého Návrší v okolí Boletic. Jednoho dne se mu přihodí něco neobvyklého, co zabije jeho přítele, ale Kazatel přežije. Poté zjišťuje, že se mu začínají dít zvláštní věci… Gaben žije v přítomnosti a díky příteli se dostane do jakéhosi transu, který kamarád nepřežije, stejně jako v případě Kazatele, a Gaben už poté není ten, co býval. V přítomnosti i středověku přibývají brutální vraždy, zvláštní události, oba vidí stíny a chovají se divně. Proto musí spojit síly, aby se obrátili proti zlu, které ovládlo jejich okolí. Jak to můžou společně dokázat, když žijí každý v jiné době? Podaří se jim ovládnout temnotu?
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat