pondělí 28. října 2019

Evoluce: Věž zajatců


„Evoluce je nezastavitelná.

Evoluce je nevyhnutelná.

Před nikým se nezastaví.

Ani před námi.“

 

Příběh začíná přesně tam, kde předešlý díl, Město přeživších, skončil. Lucie a její přátelé se dostanou do citadely, ovšem kromě Jema. Ten zůstal uvězněný v divokých horách a bojuje zde proti neustále útočícím zvířatům. Později se také snaží najít cestu do města přeživších, za svými kamarády. Všichni doufají, že je Jem v pořádku a mezitím se rozhlížejí po místě, kde se za nimi zavřely brány. Vypadá to, že tu znovu ožil středověk. Mnoho otázek a věcí je tabu, knihy jsou zakázané, vědy a technologie dokonce považovány za černou magii. Naše parta se však snaží pátrat a zjišťují, že nejsou jediní cestovatelé časem. Snaží se utéct z tohoto nehostinného místa, projít zemí squidů, přes poušť, až k Enklávě…


Něco štíhlého, tenkého se připlížilo ke Kattě, obtočilo se jí kolem horní půlky těla a zdvihlo ji do výšky. Přitisklo chapadla k jejímu tělu a přinutilo ji upustit kousek masa. Pak ji to odtáhlo dozadu. Katta křičela. Stínovité pohyby naplnily lesní podrost. Jem vyskočil a popadl svůj nůž. V témže okamžiku ucítil, jak z temnoty i po něm něco chňaplo a popadlo ho za paže. Tenké, pevné chapadlo ho otočilo velkou silou a trhlo jím do výše. Jem lapal po vzduchu. Kopal a supěl a snažil se vymanit, ale jeho protivník byl mnohem silnější. Ani ostatní neunikli.“

 


Musím říct, že zpočátku mě druhý díl bavil méně než první. Tak nějak se táhnul a nic moc se nedělo. Když ale konečně přátelé opustili citadelu, tak se děj rozjel a já se nemohla odtrhnout. Trošku mě zbytek party štval tím, že nechali Jema napospas osudu a vůbec se nijak nesnažili, ale to nakonec pominulo, jakmile se děj rozběhl.

Věž zajatců je druhý díl série Evoluce, je to postapokalyptický román, a já se nemohu dočkat třetího dílu. Děj totiž skončí vždy tak zajímavě, až člověk sotva popadá dech. Bavil mě popis okolí, obyvatel, toho jak v postapokalyptickém světě lidé přežívají, jak je ohrožují zvířata, která se v evoluci vyvinula víc, než bychom čekali.

I přes počáteční problémy jsem si nakonec opět knihu báječně užila a už netrpělivě vyhlížím další díl. Takže pokud máte rádi postapo, pak rozhodně neváhejte!

 

Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat