pondělí 4. listopadu 2019

5 knih na zahřátí

Letošní podzim nám doslova přeje, jakoby se domluvil s přírodou a dopřál nám dostatek slunce a tepla co nejdéle. Já tedy vůbec nejsem proti, klasické plískanice vyloženě nesnáším. Ale večery, ty jsou již celkem chladné a ke slovu přichází hrnek teplého čaje, tlusté ponožky a hořící krb. Tedy, kdybych nějaký měla, že ano. Ale tuto atmosféru si umím živě představit. A co by to bylo bez podzimní pohody bez knihy. Já mám své zaručené nedávno vydané favority a ráda se o své tipy podělím. Pokud chcete trochu rozproudit krev v těle, nehledejte v mém článku žádnou nehynoucí vášeň a věčnou lásku až za hrob. Tento žánr nečtu, ale pořádný, kvalitní psychothriller, ten tedy rozehřeje určitě, alespoň mozkové závity.
Naprostou novinkou a hvězdou severského krimi se stala v říjnu knížka s názvem Stříbrná cesta. Mimořádně úspěšný debut švédské autorky Stiny Jackson doslova rozbouřil hladiny detektivních vod. Jen ve Švédsku se tohoto titulu prodalo za jeden rok přes 300 000 výtisků a autorka za knihu dostala ocenění Glass Key. Napínavý thriller o hledání ztracené dcery a o tom, co vše může otec ztratit, o co vše může přijít.

Steve Robinson napsal už pěknou řádku detektivních románů, které mají jedno společné. A tím je genealog Jefferson Tayte, který vždy objeví to, co policie nemůže najít. Ten, kdo se ztratí, je vždy nalezen: a za jeho zmizením stojí skvěle napsaný příběh. O hledání je i nová kniha s názvem Smrtící hry, ale tentokrát se pátrání dotýká přímo Tayta.

Pokračování článku najdete na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat