úterý 3. prosince 2019

Žena mého života

David Raker čelí svému nejtěžšímu případu. David Raker musí sebrat všechny síly a bojovat o svou vlastní duši a zjistit, proč se cizí žena vydává za jeho manželku. Neboť jeho Derryn je už osm let mrtvá...

Když tráví David Raker vánoční svátky se svou dcerou, ani ve snu by ho nenapadlo, že se jeho život za pár okamžiků převrátí vzhůru nohama. Vyrovnaný a spokojený ze společnosti rodiny, je povolán zpět do Londýna na policejní stanici. Nejde ovšem o žádnou ztracenou duši, nejde o člověka, kterého se policie pokouší bezvýsledně najít. Jde o něj samotného. O něj a jeho ženu, která je už osm let mrtvá. Na policejní stanici dorazila žena, která je zmatená, ale skálopevně přesvědčená, že je Davidovou mrtvou manželkou. Při výslechu popisuje události z jejich společného života, které by měli vědět jen oni dva a o to víc je celá situace děsivá. Rakera obviní, že je duševně nemocný, ohání se lékařskou institucí, ve které byl David léčen pro výpadky paměti a Raker jen omámeně sleduje, jak se jeho sebekontrola a duševní klid začíná hroutit. Začíná pochybovat o sobě samém a když je policií obviňován z týrání a zmizení jeho ženy, jeho sebedůvěra se hroutí.

Musím tleskat Timu Weaverovi, co se mu tentokrát povedlo. Dokonale se mi dostal pod kůži a já nevěřícně sledovala, jak se svět Davida Rakera hroutí vteřinu po vteřině. Kniha je od první stránky nabitá temnými emocemi, které hlavnímu hrdinovi táhnou hlavou. Raker, v předchozích dílech silný a oduševnělý nebojsa, najednou začíná ztrácet půdu pod nohama a začíná vážně pochybovat o svém duševním zdraví. Weaver stvořil tentokrát příběh, který na vás dýchne dusivou atmosférou a vy začnete sami pochybovat o tom, zda to, co žena říká, může být pravda.
Žena mého života je devátým dílem série s Davidem Rakerem a rozhodně jeho knihy doporučuji číst od prvního dílu po tento, jinak by vám mohla uniknout spousta souvislostí. Já sama, ač mám přečteno vše, jsem chvílemi pátrala v paměti, aby kolečka zapadla na správné místo.
Na začátku knihy je milé poděkování českým čtenářům samotného autora, který se letos zúčastnil Světa knihy a i já se pyšním společnou fotografií s Timem Weaverem a jeho podpisem do knihy. Mohu jen pevně doufat, že zapálení a fantazie tohoto skvělého autora ještě dlouho neopustí a my se dočkáme jeho dalších knih.

Za recenzní e-book děkuji Nakladatelství Mystery Press.

Kniha:     Žena mého života
Autor:     Tim Weaver
Vydal:     Mystery Press
V roce:    2019
Stran:     512

1 komentář:

  1. Musím jen souhlasit. Já měla emoce snad i za něho :D

    Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších dílů...

    OdpovědětVymazat