středa 12. února 2020

Právě teď nás baví



Zajímá vás, které knihy nás prostě baví, které čteme, co nás zaujalo a co se nám nejvíce líbilo? Pak se podívejte na naše tipy toho nej, co jsme poslední dobou přečetli. Máme tu od každého žánru něco, takže si určitě vybere každý. Pojďme se na knihy podrobně podívat.

Fotografie – Debbie Rixová
 
 
 
Rodinná tajemství, spousta lásky, ale také bolesti, ztráty a jedna tajemná, stará fotografie… Rachael v roce 1956 emigruje spolu s tatínkem z Maďarska a nachází azyl v Anglii. Později je však otec, archeolog, poslán za prací na nádhernou Sardinii, do Itálie. Mladou Rachael bere s sebou. Oba jsou tu šťastní, ale bohužel zde nemohou zůstat věčně. Anglie 2017. Třiatřicetiletá Sophie se snaží s manželem už několik let o miminko, podstupují umělé oplodnění, a k tomu se v jejich vztahu začínají projevovat trhliny. Sophie ve volných chvílích vzpomíná na babičku Rachael, která před dvěma lety zemřela. Když objeví v jejím starém sekretáři společně s fotografií mladého muže i zajímavý náramek, pustí se do pátrání, které celé rodině změní život.
 
Od srdce k srdci, z ruky do ruky – kolektiv autorů
 
 
Tato kniha mě zaujala na stránkách autorky Markéty Harasimové. Protože se týká mých rodných Litoměřic. Tahle povídková kniha vznikla proto, aby pomohla klientům Centra Srdíčko, které dokonce sídlí vedle našeho paneláku. Centrum se stará o těžce postižené děti a mládež. Známí autoři jako například Michal Viewegh, Alena Mornštajnová, Kateřina Dubská, Markéta Harasimová a spousty dalších napsali různé povídky, pohádky, povídání, ale i ilustrace bez nároku na honorář. Celá částka z prodeje by měla jít Centru Srdíčko. Tahle myšlenka se mi velmi líbila a já neváhala a knihu ihned zakoupila. Obsahuje od každého žánru něco, nádherné ilustrace i poezii. Tuhle publikaci prostě musíte mít!
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat