středa 12. února 2020

Dvojrecenze - Velké překvapení pro malého tučňáka, Velké překvapení pro malého méďu


 
Tentokráte jsem se rozhodla napsat dvojrecenzi na obě pohádkové knížky dohromady. Protože jsou velmi útlé a vlastně na sebe zlehka navazují.


Daleko na severu, kde matka příroda po celý rok nosí bílé palčáky, žili malý méďa a maličký tučňák. Ti dva byli nerozluční ode dne, kdy se ztratili svým rodičům ve sněhové bouři a museli se schovat do vnitřku stejného ledovce. Takto začíná velké dobrodružství jednoho chytrého malého tučňáka, který se stane přítelem všech dětí!




Malý tučňák spatřil obrovského bílého ptáka s křídly, která byla tak červená z toho, jak letí na obloze a přistává na ledu. Chtěl se k němu přiblížit, ale zakopl a spadl do vody. Tam ho málem snědl lachtan, který si myslel, že tučňák je ryba. Uvěří malý méďa tomuto neuvěřitelnému příběhu? A bude pro malého tučňáka vždy tím nejlepším přítelem na světě?


Každá kniha obsahuje okolo 30 stran a na nich spousty obrázků s minimem textu. Proto jsou knihy vhodné pro ty nejmenší dětičky, kterým rodiče budou předčítat, třeba před spaním. Ale klidně i pro prvňáčky, kteří se učí číst. Každá stránka je plná nádherných ilustrací, které mě dostaly na první pohled. Jsou kouzelné. Pohádky obsahují zábavný a naučný příběh. Děti určitě zaujme a bude je velmi bavit. Zamilují si listování velikou knihou, kde už obrázky vlastně vypráví příběh a ty jim pomohou ho lépe pochopit, možná i beze slov. Takže si knihou budou rádi listovat i ti nejmenší a prohlížet si ji.

Přátelství mezi tučňákem a ledním medvědem je určitě neobvyklé spojení a vyprávění je takové milé, roztomilé pohlazení.

Velké překvapení pro malého tučňáka (první díl) a Velké překvapení pro malého méďu (druhé pokračování) jsou krásné krátké pohádky, které si vaše dětičky oblíbí už po otevření první stránky. Vlastně ne. Už když spatří knihu a její obálku, budou chtít ihned číst, protože ty ilustrace jsou prostě dokonalé!

 
 
 

Moc děkuji MEGAKNIHY.CZ za recenzní výtisky.

Knihy můžete koupit jako výhodný set když budete rolovat níž myší zde.

Nebo každou samostatně například zde.
 
 

1 komentář:

  1. Tak ty jsou krásné, takové nádherné ilustrace musí zaujmout každé dítě na první pohled :)

    OdpovědětVymazat