neděle 9. února 2020

Za zvířátky na farmu

Tuto nádhernou pohádkovou knížku plnou básniček, vyprávění, ale dokonce i písniček, si vaše děti zamilují na první pohled!


Anotace:
Které dítě by nemělo rádo zvířátka! Vypravte se s malými zvířátkomily na farmu Kozodoj a poznejte spolu s farmáři místní zvířecí obyvatele – od malých kuřátek přes husy, prasátka a lamy až po velké koně a kravičky.

Veselá pohádková kniha plná milých ilustrací provede děti domovem zvířátek a ukáže jim, jak život na fa
rmě vypadá. Každá kapitola je navíc doplněna o otázky procvičující porozumění textu, básničky, písničky nebo hry. Tak hurá za první pohádkou!


Z vedlejší dřevěné ohrádky se ozývalo chrochtání: „Chro, chro, a co já, kdo pohladí mě?“ Děti se před plůtkem zastavily a zvědavě za něj nakukovaly. Z ohrady na ně chrochtalo prase divoké.
„Tohle je naše Mařenka,“ představil zvíře Matěj. 
„Tohle prase ale přece patří do lesa!“ divil se Pavlík.
„To máš pravdu. Jenže Mařenka se jako malé selátko ztratila mamince. Hodní lidé ji našli a přivezli k nám na farmu.“
 
 



Kniha je výborně zpracovaná. Každá kapitola obsahuje seznámení s jiným zvířátkem na farmě a na konci každé kapitoly najdeme vždy básničku na dané téma. Na každé stránce jsou krásné ilustrace, které ladí k textu. V příběhu najdeme také několik písniček a na konci je dokonce i omalovánka pro děti.
 
Za zvířátky na farmu je krásně zpracovaná dětská knížka, je poučná a zábavná. Děti si ji díky spoustě zvířecím obyvatelům farmy určitě oblíbí a budou z ní chtít neustále číst. Na konci každé kapitoly najdeme také tematické otázky pro děti, jestli pozorně poslouchaly či četly. Kniha je útlá, ale o to obsahuje více zábavy, rozhodně ji doporučuji všem rodičům a jejich dětem školkou, ale i školou povinným.
 



 
 
Moc děkuji nakladatelství BAMBOOK za recenzní výtisk.
 
Knihu koupíte zde.

 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat