pátek 22. května 2020

Poslední lež

Letní tábor Camp Nightingale měl být vrcholem léta. Dobrodružství, přátelé, spousta zážitků a třeba i letní láska. Ale pak zmizí tři dívky…

Pro Emmu to není jen konec táborových her, ale také trauma, které si s sebou nese do života. V dospělosti je z ní úspěšná malířka, která ovšem do svých obrazů komponuje své tři zmizelé přítelkyně. Nedokáže je přestat malovat, i když o nich ví jen ona, před světem jsou na obrazech neviditelné. Když se setká s majitelkou letního kempu, která jí nabízí, aby se po dvaceti letech vrátila a vedla malířský kroužek, zprvu je proti. Na naléhání svého přítele pozvání nakonec přijímá, neboť chce zjistit, co se onoho léta stalo.
Riley Sager nám letos představuje svou druhou knihu Poslední lež, která u čtenářů sklízí pozitivní ohlasy. Již ve své první knize ukázala Poslední dívka předvedla, že psaní má v krvi a nezařadila se jen do fronty autorů, kteří by psali stále to samé, na stejné, či podobné téma. Její knihy mají obě trochu pomalý rozjezd, který možná trochu odrazuje, ale doporučuji vydržet, neboť se nám poté dostane čtivého příběhu s vysokou dávkou napětí.


Pokračování recenze najdete na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat