pátek 29. května 2020

Všemi dary obdarovaná - audiokniha


Velmi dobře namluvený zombie postapokalyptický román, u kterého se rozhodně nudit nebudete!


Melanie je desetiletá, velmi inteligentní dívenka. Žije na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem seržanta Parkse vzdělává. Miluje svou učitelku, slečnu Justinovou, staré řecké báje a všechny informace o světě venku, včetně toho jaký byl před apokalypsou. Zbytek země totiž ovládají hladovci, živí mrtví, kteří žerou lidské maso. Melanii začíná být divné, proč vždy děti vozí na výuku připoutané na vozících, později však zjistí, že je to potřeba. V blízkosti lidí dostává i Melanie chuť na jejich maso. Co to znamená? Na to musí časem přijít sama. Základna je později napadena hladovci a Melanii, společně se slečnou Justinovou, seržantem Parksem, doktorkou Caldwellovou a ještě jedním vojínem, se podaří utéct. Ocitnou se v ohrožení, bez plotů a zdí. Mají namířeno do Majáku. Na poslední místo v Británii, které je bez nákazy. Čeká je však nebezpečná cesta napříč zemí, kde vládnou zombíci…

Všemi dary obdarovaná je velmi dobře zpracovaná postapo. Kdo má rád zombie, určitě neváhejte. Kapitoly se střídají z pohledu Melanie, doktorky Caldwellové, slečny Justinové a seržanta Parkse. Ty namluvili Klára Sedláčková Oltová, Dana Černá a Vasil Fridrich. Každá kapitola má zhruba 25 minut. Celá kniha se velmi dobře poslouchá.

Děj je spíše poklidný, ale přesto není nudný. Všechno jsem prožívala s Melanií a měla ta neživá monstra před očima. Jejich cestování a hledání vhodného úkrytu jsem prožívala s celou skupinkou. Autor píše velmi poutavě a já se bavila od začátku do konce.

Takže co říci závěrem? Pokud máte rádi postapo a zombíky, rozhodně si tuto knihu/audioknihu nenechte ujít. Je zase úplně jiná, než ty ostatní, co jsem doposud četla nebo viděla. Zpracování z pohledu malé dívky, která objevuje vlastní identitu, je opravdu velmi neobvyklé a zajímavé.




Moc děkuji ONEHOTBOOK za recenzní audioknihu.

Všemi dary obdarovaná koupíte zde.





Žádné komentáře:

Okomentovat