pondělí 19. října 2020

Sny o pádu

 

Larkin se před devíti lety rozhodla odjet z rodného města a nechat za sebou vše, co ji k domovu táhlo. Vybudovala si úspěšnou kariéru a byla pevně rozhodnuta, že se již nikdy neohlédne zpět. Ale její zpráva o její pohřešované matce ji donutí změnit názor a vrací se zpět. Mysleli byste, že je to začátek příběhu. Ale není, je to jen malý dílek skládačky v úspěšném psychologickém románu Sny o pádu.

Tato kniha je vyprávěna ve dvou časových rovinách, ale jedno mají společné, a to jsou mladé ženy, hledající své místo na zemi. Před padesáti lety v tomto městě žila trojice mladých dívek, kamarádek na život a na smrt. Margaret, Ceecee a Bitty. Každá úplně jiná, ale přesto by jedna za druhou položily život. Věřily, že společně zestárnou a nic jejich přátelství nezničí. Ale stačilo málo a jejich životy se obrátily vzhůru nohama. Stačilo málo a zjistily, že jejich přátelství nestojí na tak pevných základech, jak si myslely.

Sny o pádech jsou druhou knihou americké autorky Karen White, která se v letošním roce českým čtenářům představila jako spoluautorka knihy Skleněný oceán. Pokud chcete psychologický román, jste tady správně. Přestože hlavními hrdinkami jsou především ženy, své slovo v knize dostanou i muži a jsou neméně důležití.

Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat