pondělí 20. března 2023

Sajdra a Tyrhen objevují svět

 









Krásná knížka, ve které vaše děti zažijí spousty zábavy a hromady dobrodružství.



Chris, Jack a Annie jsou sourozenci a jednoho dne si vyjedou s rodiči na výlet do kalifornských národních parků, kde náhodou narazí na dvě mláďátka draků - Sajdru a Tyrhena. Ti se poprvé setkají s lidmi a touží objevit víc, sourozence sledují až domů a tam spolu zažívají různá velká i malá dobrodružství. Mezitím sourozenci řeší problémy běžných dní a snaží se rodičům vysvětlit, že si opravdu nevymysleli to, že viděli draky, které všichni dospělí znají jenom z pohádek…

 

Nevím. Ale kdybys byl drak, nebo dokonce dva draci, musel by ses před lidmi někde schovat, ne? To dá přece rozum. Tak dělej, nemáme moc času!“

Šli nyní úzkou stezkou pěkně za sebou. Vlastně to byl spíše kaňon, po jehož obou stranách se tyčila vysoká skaliska. Pak se stezka malinko rozšířila a před nimi se objevilo malé údolíčko. (…) „Hele, brácho, tady jsou v písku psí stopy, vidíš?“ zvolal překvapeně Chris.

„A jsou to opravdu stopy psa?“ Jack se shýbl, aby je prostudoval. A pak se to stalo.

 


Krásně ilustrovaná knížka je plná napětí, záhady okolo draků, je ale také naučná a zápletka je vlastně velmi poučná. Setkáte se zde s hady, pumou, kojoty, podíváte se do dvou kalifornských národních parků a budete spolu s rodinou objevovat jejich krásy, přírodu a zvláštnosti.


Děj je velmi originální, napínavý a děti při čtení zažijí hromady dobrodružství, která si zamilují. Sajdra a Tyrhen objevují svět se čte moc dobře a mě, jako dospělého čtenáře, také zaujala. Naše dvouletá Ell je ještě na tuto knihu docela malinká, ale věřím, že děti (holčičky i kluky) zhruba od šesti, možná sedmi let, zaujme od první stránky. A my se k ní s Ellí moc rádi co nevidět vrátíme. Navíc je příběh plný nádherných ilustrací, které zaujmou nejen ty nejmenší čtenáře. Koupí této knihy připravíte svým milovaným tu správnou dávku dobrodružství s dětmi a draky, která opravdu stojí za to.

 


Moc děkuji autorce knihy, Yvoně Bednarové, za recenzní výtisk.

Knihu koupíte například zde.

 




Žádné komentáře:

Okomentovat