středa 3. května 2023

Rozmarýnová zátoka


 Opuštěný dům a příběh starého mládence, který miloval jednu ženu celý svůj život. Má právo tento příběh být vyprávěn, nebo tím vyjdou najevo tajemství, která měla zůstat raději skryta?

Melanie léto co léto jezdila se svou babičkou do Rozmarýnové zátoky a denně procházely kolem starého, opuštěného domu. Její babička snila, že si jej jednou koupí a otevře jej jako penzion. Nikdy k tomu nedošlo, ale po její smrti odkázala Melanie nemalou částku s podmínkou, že dům koupí a promění jej v její dávný sen. Mladá žena se rozhodne po hlavě skočit do neznáma a dům koupí. Co na tom, že je starý, z kohoutku teče rezavá voda a veranda se zcela rozpadá. Je jí jasné, že si na sebe vzala velké břímě a nepomáhá k tomu ani nechuť místního řemeslníka jí s čímkoliv pomoct. Ale stačila jedna sázka, pár drinků a zamlklý, nerudný všeuměl Josh svolí s opravami, než odcestuje ze zátoky pryč.

Melanie pod podlahou najde plechovou krabičku plnou neodeslaných dopisů ženě, kterou původní majitel z celého srdce miloval, ale příběh, který se jí odvíjí před očima nemá šťastný konec. Navíc je jasné, že ten starý muž před světem skrýval jedno velké tajemství, které může ovlivnit další osudy několika lidí v zátoce a dokonce i osud samotného Joshe a Melanie. Melanie poznává skrytou stránku své babičky a přichází na kloub jednomu milostnému životu, který zároveň ovlivní i milostný život její.



Rozmarýnová zátoka je čistě milostný příběh, jako vystřižený z červené knihovny, který si ke mě našel cestu v ten správný čas. Přestože nejsem moc stavěná na tento typ knih, příběh mi učaroval od první stránky a já žila starými dopisy a tajemstvím, které málem zůstalo zapomenuto.

Samozřejmě zde najdeme stará klišé, nešťastná žena, svalnatý muž, který se odmítá vázat a nakonec lásku jako trám. Ale taky je to příběh nenaplněné lásky v těžkých dobách, příběh jednoho ztraceného dopisu a nikdy nevyřčených slov. 

Pokud máte chuť na něco ne příliš komplikovaného, jemného a laskavého, pak určitě sáhněte po Rozmarýnové zátoce, jistě si příběh užijete stejně jako já.


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Cosmopolis.



Kniha:       Rozmarýnová zátoka
Autor:        Jenny Haleová
Vydal:        Cosmopolis
V roce:       2023
Stran:        312

Žádné komentáře:

Okomentovat