pondělí 2. října 2023

Lery - Příběh želvího kluka

 


Chcete zažít se svými dětmi jedno velké dobrodružství pod hladinou oceánu? Pak jste tady správně. Želvák Lery se totiž vydává hledat maminku…


Jednou se někde daleko, na ostrově u Tichého oceánu, vylíhne malá želvička. Totiž kluk, želvák Lery. Nevidí okolo sebe žádné brášky ani sestřičky a tak se vydá do moře, hledat maminku. Cestou potkává spousty různých živočichů, někteří se mu snaží pomoci, někteří ale chtějí uškodit. Putuje napříč oceánem a zažívá obrovské dobrodružství.


 

Ufff! Želvák byl z nebezpečí venku. Jenže před ním se vznášel ohromně děsivý rejnok. Lery úlekem couvl a koukal, kam by se tak mohl schovat.

„Neboj, já jen strašidelně vypadám. Mně želvy nechutnají. Kam máš namířeno? Můžu s tebou?“ chrlil rejnok jednu otázku za druhou. Ještě stihl dodat, že mu říkají Oliver.

 


Nádhera! Tohle bylo tak krásně milé čtení. Pohádka je spíše kratší, na každé stránce je pár vět a obrázky udrží pozornost i u takové hyperaktivky, jako je naše Ellí. Čtení se jí moc líbilo a neustále všechno komentovala, ptala se, kde je Lery a kde je maminka. Ilustrace jsou zkrátka boží a na první pohled hned zaujmou.



Autorku knihy, Sandru Dražilovou Zlámalovou, máme moc rádi. Všechny její pohádky jsou úžasné. Tahle se trošku liší svou délkou, knížka je uzounká a příběh máte přečtený klidně za jeden večer (pokud máte doma neposedu, jako je Ellí, tak spíš za tři večery
J ). Příběh z podmořského světa zaujme snad každého, včetně dospěláků.  Pohádka vypráví o přátelství, odvaze a lásce. Je dojemná, milá a zkrátka dokonalá. Určitě zaujme děti všech věkových kategorií. Nám se moc líbila celé rodině a budeme se k ní často vracet. Je to ozdoba naší knihovničky. 

 


Moc děkuji nakladatelství Bambook za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.








Žádné komentáře:

Okomentovat