středa 7. listopadu 2018

Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence


Kdo se ujme opuštěné, zanedbané panenky?

 

Krásná, moderní pohádka pro kluky i holky, která končí na Štědrý den, navodí tu správnou vánoční atmosféru a vaše dětičky si určitě získá…

Marcelka pochází z bohaté rodiny, maminka s tatínkem si ji kupují hračkami, protože na ní nemají moc času. Holčička je ale rozmazlená, hraček si neváží, nestará se o ně a dokonce i svojí oblíbenou panenku jednoho dne odhodí do kouta kvůli nové panence. A tak se panenka Helenka dostane do jiné rodiny, kde to chodí úplně jinak. Co vše panenka prožije? Příběh nám milým způsobem vypráví, že láska a hezké vztahy mezi lidmi, jsou mnohem víc než věci a dárky. Také nám ukáže to, že je potřeba si všeho vážit.

 


Oslava sice skončila, ale Marcelka si panenky vůbec nevšímala. To bylo ale zklamání! Panenka nejprve slyšela, jak Marcelka rychle vybíhá schody nahoru do prvního patra ke svému pokoji. Pak neurvale kopla do dveří, až se s bouchnutím otevřely dokořán a narazily do vedlejší skříně.  Holčička vesele vběhla do pokoje. Náruč měla plnou dárků. Některé byly ještě zabaleny v narozeninových balíčkách. Marcelka všechny hodila na zem hned vedle panenky Květušky, div jí je nehodila na hlavu.

 

Krásná, poučná pohádka z pera oblíbené autorky dětských příběhů Yvony Bednarové, je opět skvělá. Výborně zpracovaná, promyšlená, pro děti formou zábavy a pohádkového příběhu velice poučná. Navíc závěr navodí tak příjemnou nastávající vánoční atmosféru, až vás to zahřeje u srdce. Kniha je opět nádherně ilustrovaná, tentokráte Ivanou Tučkovou.

Myslím si, že Yvona Bednarová je výborná spisovatelka dětských pohádek, už její předešlá kniha Samuel a Hortenzinka, to potvrdila. Pokud jste nečetli, jukněte na recenzi a tuto knihu zde. Každý příběh je krásně popsaný, je poučný, poutavý a pro děti srozumitelný, doplněný nádhernými obrázky a přináší vždy určité poselství, ze kterého by si děti měly vzít ponaučení do života. Moc se mi líbí, jak autorka uchopila jeden z problémů dnešní doby a popsala ho s láskou a laskavostí i malým dětem.

Určitě tuto knihu dětem před spaním přečtěte, poučí se, zabaví a příběh je zaujme. Věřím, že se bude líbit každému dítku do osmi, devíti let.

 

Zaujala vás tato kniha? Sledujte náš blog, příští týden vyhlásíme soutěž o tři výtisky této krásné pohádky, která končí o Vánocích.

 

Moc děkuji autorce knihy Yvoně BednarovéAlbatrosmedia.cz za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat