čtvrtek 30. července 2020

Pláž v Chorvatsku




Krásný letní příběh s vůní moře, letní pohody, lásek a skvělých dobrot si vás získá od prvních řádků…


Maddie vystudovala dějiny umění a chtěla by se živit jako malířka. Práci zatím nemá, tak vezme nabídku na brigádu v Chorvatsku, vařit a uklízet na soukromé jachtě. Plaví se na ní parta přátel z módní branže. Maddie se snaží ve všem vyhovět a být milá, ale dvě modelky, které si o sobě myslí, že jsou největší celebrity, jí dávají všechno doslova „sežrat“. Znepříjemňují jí jinak příjemný pobyt v nádherném prostředí letního Chorvatska s tyrkysově třpytícím se mořem všude okolo. Maddie se navíc dvoří bohatý Simon, ale jí se spíš líbí Nick – obyčejný kluk a bratr její kamarádky, která jí tuto práci dohodila. Ale Nick je bohužel zadaný, chodí s protivnou modelkou Tarou… Jak tohle dobrodružství plné slunce, dobrého jídla a opálených těl skončí?

Maddie vynesla na horní palubu podnos s dalšími třemi pivy a v ústrety jí zněl hurónský smích. Dole na hlavní palubě se Simon sám schovával ve stínu. Maddie netušila, proč se drží stranou. Otočil si lehátko směrem k moři, nasadil si sluneční brýle a do uší si dal sluchátka. Když mu před chvílí nabídla drink, stroze zavrtěl hlavou a jasně jí tím připomněl, že je jen placená pomocnice.
Nahoře na schodech se na chvilku zastavila, aby se pokochala výhledem a vychutnala si jemné kolébání lodi a vítr ve vlasech. Vzduch byl chladivý a ostrý, narážel jí do tváře, ale zároveň se jí do holých paží a nohou příjemně opíralo slunce. Tohle je život. Motor duněl a jachta mířila vstříc Hvaru.“




románu se podíváte do nádherného Chorvatska a poznáte některá jeho městečka, místa a skrytá zákoutí. Autorka vše popisuje s takovou lehkostí a nadšením, jako byste na lodi byli s Maddie a užívali prázdninové chvíle s ní. Navíc opět skvěle líčí nadšení a lásku nejen k této zemi, ale také k dobrému jídlu, dozvíte se také pár receptů na různé dobroty. Maddie v kuchyni doslova tančí a užívá si každou chvilku na lodi, i když to mnohdy není jednoduché, protože jí to hosté značně znepříjemňují. Ona se však snaží brát věci s nadhledem a pozitivně s úsměvem. To se mi moc líbilo.

Tuto báječnou letní romanci jsem si užila od začátku do konce. Četla jsem všechny knihy od Julie Caplin, všechny se mi moc líbily a musím říct, že Pláž v Chorvatsku vede. To letní téma a přímořská prázdninová atmosféra se mi prostě nejvíc líbí a já si ji vždy náležitě užívám. Příběh je oddechový, příjemně plyne, je zábavný a sálá z něj ta správná letní nálada. Určitě si ji užijete na sto procent, tak jako já. Hltala jsem každou stránku a ještě teď jsem moc nadšená. Určitě se ke knize brzy znovu vrátím, až si budu chtít spravit náladu nebo si užít tu pravou letní atmosféru. Pokud vás láká romantická plavba zalitá sluncem a letní pohodou, určitě si knihu pořiďte, budete nadšení…



Moc děkuji nakladatelství COSMOPOLIS za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.







4 komentáře:

  1. Pořád dumám, zda si knihu přečíst, už toho mám na seznamu plno, ale láká mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jste četla předešlé autorčiny knihy, tak určitě. Pokud nečetla, ale máte ráda léto a letní knihy od moře, pak taky určitě :))))))

      Vymazat
  2. Bezva pohodové čtení na léto :) Pěkná recenze

    OdpovědětVymazat