sobota 3. prosince 2022

Knihy o rodičovství

 


Jste rodič a občas si už nevíte rady? Říkáte si, jestli něco neděláte špatně, protože jste často zoufalí? Nebo se prostě chcete dozvědět něco nového na toto téma a tak trošku se sebevzdělávat? Nebo zkrátka potřebujete podpořit ve vašich rozhodnutích, která okolí často zpochybňuje? Pak se se mnou pojďte podívat na knihy o rodičovství, které vám určitě pomohou.

Magnetické rodičovství

Podnázev je Výchova vedená srdcem. To myslím mluví za vše. Tuhle knihu mám na seznamu a chtěla bych si ji co nejdříve přečíst. Publikace je poselstvím bezpodmínečné lásky a víry v dobro pro všechny. Vede rodiče k vědomé výchově dětí, dělat to jinak než naši rodiče. Žádná nadřazenost, síla dospělých. Jen láska a sebeláska.

Dr. Máma: Zpověď prvorodičky

Toužíte po ujištění, že ani uznalá pediatrička nezvládá mateřství tak ukázkově, jak to třeba známe ze sociálních sítí? Klára Sekyrová se ocitla v mnoha situacích, které ji překvapily, a byla třeba i na dně. Autorka nám radí, jak přežít mateřství, své strasti doplňuje mnoha radami a tipy. Kniha je vtipná, plná postřehů ze života, a všechny nás uklidní, že nikdo prostě není dokonalý.

Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem

Tuto knihu sepsaly dvě maminky fyzioterapeutky pro ostatní maminky. Provádí rodiče od narození až do tří let dítěte a radí zde, na co se u pohybového aparátu u dětí zaměřit, co je dobré sledovat a jak mohou rodiče v jednotlivých obdobích své děti rozvíjet.

Respektovat a být respektován

Další kniha, kterou mám na svém seznamu „must read“. Kniha Respektovat a být respektován je určena všem, kteří se snaží o partnerský, respektující přístup ve výchově, vzdělávání a v mezilidských vztazích. Nabízí jednak postupy a dovednosti okamžitě využitelné v praxi, jednak pohled na širší souvislosti mocenského a respektujícího pojetí výchovy, vzdělávání a komunikace.


Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih. 




Žádné komentáře:

Okomentovat