úterý 4. dubna 2023

Zbrklík a čertidlo

 


Hurá! Pokračování čerta Zbrklíka je tu! Pojďte se se mnou podívat do pekla, kde zlobí nejen náš známý čertík Zbrklík, ale také čertidlo Tadeáš. 



Malý Tadeáš je syn čerta Kruciána a víly Eli. Má zelené vlásky po mamince a rohy po tatínkovi. Je to malý neposeda a vyvádí samé lumpárny. Rodiče si s ním neví rady, tak poprosí samotného Lucifera, aby jim s čertidlem pomohl. Vládce pekel povolá čertíka Zbrklíka, aby se podíval zase do světa lidí a na Tadeáše dohlédl. Jak to ale dopadne, když se tihle dva lumpové spojí? No přece dobrodružství plné neplech, kouzel a srandiček…



Čert Zbrklík byl ve světě lidí sotva týden a už stihl pochopit, jak to ten Krucián myslel, když mluvil o čertidlu. Než se sluníčko ráno vyhouplo na nebe, čertidlo už proběhlo celý les i přilehlé vesnice. Tu sebralo cestou maliny, jinde zase houby. Zato čert Zbrklík, zvyklý na pomalé pekelné tempo, malému čertidlu vůbec nestačil.

„Tak vstávej už přece!“ hulákal Tadeáš jako pominutý a poskakoval lehkými vílími krůčky kolem Zbrklíkovy postele.

 


Možná se budu opakovat, ale Sandra je naší nejoblíbenější autorkou dětských knížek. Její příběhy jsou zábavné, vtipné a zároveň velmi poučné. Navíc ty dokonalé ilustrace Marie Koželuhové musí prostě upoutat každého na první pohled. A Sandra si vás, i vaše dítě, určitě získá od první stránky.


Zbrklík a čertidlo je druhý díl, volné pokračování knihy Neplechy čerta Zbrklíka. Takže jsme tohohle malého lumpa znaly už dříve a moc jsme se s Ellí těšily na druhý díl. Knihu jsme přečetly za pár večerů a moc se nám líbila. Sandra je pro mě zkrátka sázka na jistotu a srdcová záležitost. Já se na její pohádky vždycky moc těším. Tedy my obě. Protože Ellí už vždycky volá: „Děkuju, teto Sandro.“ J

 




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství BAMBOOK.

Knihu koupíte zde.





Žádné komentáře:

Okomentovat