pondělí 26. února 2018

Číhání





Jedna zbytečná vražda mladé dívky jako skvěle promyšlený plán pomsty. Četli jste Tiché dívky? Číhání je syrovější, krutější...







Mladá policistka Sonja stojí před nelehkým případem naprosto zbytečné, ale otřesné vraždy mladé dívky. Nejen, že se musí vyrovnávat se svým mateřským svědomím, kdy má pocit, že se nevěnuje své rodině jak by měla, ale musí se vyrovnat i s kolegou, který až tak nevěří jejím instinktům. Ale s vervou sobě vlastní se pouští do nelehkého pátrání po pachateli, který vraždil a mohlo by se zdát, že všechny stopy vedou k obhájci, který rozděluje smýšlení obyvatel malého městečka Caan na dvě poloviny.
Jon Merryfield obhajuje homosexuální pár, ale sám si nese z minulosti bolest, která jen čeká na svou příležitost zničit jej i jeho pracně vybudovanou kariéru, rodinu. Zavražděná dívka, nalezena v jeho domě, jen rozvíří již tak rozbouřené vody a na povrch vyplouvají tajemství, stará desítky let. Bojuje se starousedlíky, náboženskými předsudky, ale i s člověkem, kterému před lety odmítl pomoci a který je nyní zpět a žádá odplatu.
Ale kdo vraždil? Jde opravdu jen o pomstu, nebo někdo dívku nenáviděl tak moc, že vzal do ruky kladivo a udeřil? Je to opravdu tak snadné, nebo musíme být pozorní, aby nám nic neuniklo?

Eric Rickstad nám opět předvedl, že má smysl netrpělivě čekat na každou jeho knihu. Příběhy v jeho podání, jsou bez jakýchkoliv kudrlinek a ozdob, jdou přímo k jádru věci a zbytečnou omáčkou se nezdržuje. 
Již v Tichých dívkách nám ukázal, že psát rozhodně umí a milovníci kvalitních thrillerů si přijdou na své. Tentokrát trochu překvapil novinkou, jako je pomsta, staré tajemství, které mělo zůstat raději zapomenuto, neboť hrozilo, že zničí spousty životů.Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné, každý se potýká se svými osobními traumaty a problémy a hlavní vyšetřovatelku si zamilujete pro její lidskost, ale i buldočí sílu, která ji vede až k dopadení vraha.
Každopádně, autor vydal ještě jednu knihu s názvem Sklizeň a já pevně doufám, že na český trh dorazí brzy, protože prostě stojí za přečtení.  Tento autor by vám neměl uniknout, byla by to velká škoda.

Za recenzní výtisk patří můj dík Knihcentru
Knihu zakoupíte i zde

Kniha:    Číhání
Autor:     Eric Rickstad
Vydal:     Host
V roce:   2017
Stran:     440

3 komentáře:

  1. Pěkná recenze, od Rickstada jsem ještě nic nečetla, ale asi mu dám šanci. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to rozhodně, opravdu se čte výborně! A moc díky :)

      Vymazat
  2. Číhání mám koupené už delší dobu, protože Tiché dívky mě hodně nadchly. Snad se do knížky co nejdřív pustím. A v třetí díl taky doufám :-)

    OdpovědětVymazat